Vo Zvolene sa začínajú nedeľné korzá

Nedeľné korzá vo Zvolene aj tento rok obohatia letnú sezónu. Séria nedeľných večerných podujatí sa začne už túto nedeľu.

05.06.2016 15:00
Zvolenský zámok Foto:
Zvolenský zámok (ilustračné foto).
debata

Prvé zvolenské nedeľné korzo odštartuje 5. júna na Námestí SNP. Jeho súčasťou bude aj piknik, nazvaný štúrovňík o 17. h. Zvolenčania v rámci neho dostanú možnosť zapojiť sa do súťaže o najlepší domáci koláčik.

Nedeľné korzá počas leta ponúknu pestrý program. Medzi Zvolenčanov prídu umelci ako napríklad herec a hudobník Dano Heriban, speváčka Natália Hatalová, herečka Eva Pavlíková či sposovatelia Jozef Banáš, Denisa Onigo alebo Braňo Jobus.

„Snažili sme sa ich vyberať tak, aby boli naozaj rôznorodí a návštevník si mohol vybrať z čo najpestrejšej ponuky,“ uviedol Radoslav Kuric, ktorý sa tak, ako vlani, podieľal na tvorbe dramaturgie.

Mnohí domáci určite ocenia večer venovaný pamiatke Márie Mázorovej, na ktorej počesť odtancujú folklórne súbory zvolenské folklórne súbory Zornička, Marína a žiaci Základnej umeleckej školy na Nádvornej ulici.

„Vynikajúci bude aj záver. Priamo na Námestí SNP pred očami divákov bude variť známa kuchárska dvojica Habovci a možno si zmerajú svoje sily vo varení aj so zástupcami mesta,“ doplnila Eva Ježovičová zo zvolenského mestského úradu.

Okrem programu na hlavnom pódiu čakajú na návštevníkov tématické pikniky. Pribudne retro fotokútik i diskusie v obývačke Fun zóny. Rodiny s deťmi si tiež prídu na svoje. Sú pre nich pripravené rozprávky, tvorivé dielne, jazdy na koníkoch a ďalšie zaujímavé aktivity.

Nedeľné korzá a Fun zóna priamo na historickom zvolenskom námestí ponúka mesto druhý rok. Fun zóna funguje už od mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zvolen