Letnú sezónu na Slnečných jazerách otvoria 11. júna

Otvorenie letnej turistickej sezóny na Slnečných jazerách v Senci bude v sobotu 11. júna. Ako ďalej informuje samospráva na svojej oficiálnej internetovej stránke, tradičným spoločensko-kultúrnym podujatím s názvom Senecké leto od roku 1990 otvárajú letnú turistickú sezónu na južnej strane Slnečných jazier.

03.06.2016 13:00
Senec, Slnečné jazerá Foto: ,
Slnečné jazerá v Senci.
debata

Podujatie nie je zamerané na úzku, vekovú či záujmovú skupinu obyvateľstva, má celospoločenský rozmer. Priemerná návštevnosť podujatia je každý rok podľa samosprávy približne 25-tisíc ľudí.

Kultúrny program bude na troch pódiách. Na hlavnom pódiu bude hudobný program, ktorý sa začína od 12:00. Vystriedajú sa tu slovenskí speváci a hudobné skupiny. Podujatie vyvrcholí o 23:00 ohňostrojom nad vodou a diskotékou do ranných hodín.

V areáli budú mať návštevníci možnosť zabaviť sa atrakciami rôzneho druhu. Sprievodným programom budú veľký hrad na skákanie, nafukovacia šmýkačka, trampolína, súťaže i kolotoče. V predpredaji je pre dospelých, deti od šesť rokov, študentov a dôchodcov vstupné päť eur. Na mieste bude pre nich vstupné osem eur.

Mesto Senec na propagačnom letáku uvádza, že odstavné parkovisko pre autá bude na parkovisku na severnej strane Slnečných jazier. Na tejto strane jazier bude aj priestor na stanovanie.

Areál Slnečných jazier ohraničuje mesto Senec z východu. Rozsah vodnej plochy je vyše 100 hektárov, dĺžka 2 200 metrov, priemerná šírka 400 metrov. Celý areál Slnečných jazier spravuje Správa cestovného ruchu Senec.

Zabezpečuje fungovanie jazier nielen počas letnej turistickej sezóny. Internetová stránka slnecnejazera.eu informuje, že vznik jazier siaha do roku 1845, keď tu bagrovali štrk na výstavbu železnice Bratislava-Galanta.

Pôvodne to bolo päť samostatných jazier, ktoré sa neskôr spojili do jedného. Jazero ako prírodné kúpalisko začalo fungovať v roku 1919, vtedy pod názvom Slovenské Tahiti. Nový názov Slnečné jazerá dostal areál v roku 1960.

debata chyba
Viac na túto tému: #senec #jazero