Liptov je plný noviniek: Mini Slovensko, surfovací trenažér či živé medvieďa

Zvýšiť počet návštevníkov Liptova počas prichádzajúcej letnej turistickej sezóny je cieľom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov. S heslom Všetko je na LiptOVE chcú pritiahnuť turistov, ktorí by mohli vymeniť dovolenku pri mori práve za Liptov. Na otvorení letnej turistickej sezóny v Liptovskom Jáne predstavili viacero noviniek.

11.06.2016 14:00
medveď, grizly, grizzly, medveď hnedý, zoo, zviera Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

„Toto leto je u nás o novinkách. Pochopili sme, že cestovný ruch je pre nás tá správna orientácia. V budove zrekonštruovaného kultúrneho centra našej obce sme otvorili nové infocentrum,“ povedal starosta obce Liptovský Ján Juraj Filo.

Zmenšeniny

Pod holým nebom otvorí v obci svoje brány areál slovenských kultúrnych pamiatok Mini Slovensko. Na začiatku Jánskej doliny si budú môcť návštevníci pozrieť 13 miniatúr v mierke 1:25. Návštevníci uvidia zmenšeninu Bojnického zámku, Hradu Strečno či Kaplnky Sv. Michala v Košiciach.

„Liptov je pestrý, Liptov je hravý, Liptov je bezpečný, Liptov je láska. Aj takto chceme túto letnú sezónu komunikovať región v srdci Slovenska. Radi by sme využili aktuálnu situáciu vo svete v náš prospech. Sústreďujeme sa preto v marketingovej kampani najmä na Slovensko a susedné Česko. Ľudia sú opatrnejší a nechcú ďaleko cestovať. Naša ponuka je komplexná, určite vie konkurovať destináciám pri mori,“ dodala riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

Pre milovníkov cykloturistiky otvoria v sobotu 23-kilometrovú trasu z Ružomberka do kúpeľov Korytnica, ktorá povedie po telese bývalej železnice.

Surf, mláďa medveďa, StreetMusicNight

Akvapark Tatralandia v Liptovskom Mikuláši predstaví nový surfovací trenažér. V kontaktnej zoologickej záhrade, ktorú dovolenkári nájdu v blízkosti Tatralandie, pribudlo niekoľkomesačné mláďa medveďa, ktorého matka odvrhla, lebo bolo choré.

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč verí, že sa podarí v lete prilákať viac návštevníkov aj do centier miest. „Liptovský Mikuláš v tomto roku oslavuje 730. výročie prvej písomnej zmienky o meste a naše informačné centrum v tejto súvislosti pripravilo novú prehliadkovú trasu mestom. Program v centre oživia aj tradičné podujatia ako StreetMusicNight, Mikulášske leto či Švábkafest,“ doplnil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #medveď #cyklotrasy #Liptov #surfovanie