Leto na Šírave privítajú v retro štýle: veterány, motozraz aj retroizba

Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu pripravila pri príležitosti 50. výročia začatia turizmu na Zemplínskej šírave pestrý program, ktorý sa začne otvorením letnej turistickej sezóny v nedeľu 19. júna v stredisku Kamenec.

16.06.2016 14:00
dovolenka, more, mladí ľudia, plavky, smiech,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Vystúpi skupina Vidiek, FS Zemplín a skupina Ščamba. Tohtoročná letná sezóna sa bude niesť v retro štýle. Informovala, hovorkyňa mesta Michalovce Iveta Palečková.

„Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy na všetky štyri svetové strany má svoju dlhoročnú tradíciu. Inak tomu nebude ani tento rok, keď si Šírava, naše slovenské more, pripomína okrúhle jubileum. Tohtoročná letná sezóna sa bude niesť v retro štýle a budeme si počas nej pripomínať uplynulé polstoročie dovolenkovania na Zemplínskej šírave,“ povedal výkonný riaditeľ Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Ján Ďurovčík.

Doložil, že organizátori pripravili pre dovolenkárov množstvo koncertov, filmových večerov a iných aktivít. Nebudú chýbať tradičné letné podujatia, ale organizátori si pre návštevníkov pripravili aj niekoľko noviniek, ktoré budú zamerané na spomienkový turizmus.

Novinkou je aj zriadenie retro izby dovolenkárov v stredisku Hôrka, ktorú si môžu návštevníci pozrieť od 26. júna. Medzi najlákavejšie podujatia leta s názvom RETRO na Šírave, patrí otvorenie letnej turistickej sezóny, prehliadka historických vozidiel Zemplín veterán ralley, Jánske ohne či vystúpenia Lúčnice, SĽUK-u a Kandráčovcov.

Pre milovníkov histórie je pripravený zaujímavý program pri príležitosti osláv Dní mesta Michalovce a „Špacirki po varošu“. Tí, ktorí sa radi zabávajú, by si nemali nechať ujsť víkendové párty akcie v stredisku Kamenec a „Zabavu u pľevni“ v stredisku Paľkov. Nebudú chýbať Zemplínske slávnosti a Zemplínsky jarmok, zraz motocyklov, zaujímavé podujatia v Thermalparku a mnoho iných podujatí.

Celé leto bude prebiehať aj súťaž o najkrajšiu kvetinovú výzdobu na Zemplínskej šírave pod názvom Leto s červeným muškátom. V minulosti červený muškát nechýbal v žiadnom okne a tak nemôže chýbať ani v retro lete na Šírave. Tri najkrajšie výsadby červených muškátov získajú finančné odmeny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zemplínska Šírava #letná sezóna