Liptovské hotely jasajú: Avizujú vyšší záujem o letné dovolenky

Hotely a ubytovatelia na Liptove avizujú vyšší záujem turistov o letné dovolenky ako pred rokom.

26.06.2016 15:00
kostol, Ludrová, Liptov Foto: ,
Kostol v Ludrovej
debata

„Leto sa v tomto roku začalo predávať skôr ako po minulé roky. Dopyt po obidvoch prázdninových mesiacoch je približne rovnaký. V minulosti býval vyšší dopyt o pobyty v auguste. Zdá sa však, že dovolenkári skutočne hľadajú bezpečnejšie destinácie a skutočné more už pre nich nemusí byť rozhodujúci faktor výberu ich dovolenky,“ informovala médiá riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov Darina Bartková.

„Atraktívnosť regiónu Liptov potvrdzuje aj fakt, že z desiatok atribútov letnej dovolenky mu vždy chýbal jeden a tým bolo more. Aktuálne sa môže pochváliť nielen morskou vodou, ale aj morskými vlnami v bazénoch a tiež surfovacou vlnou v tunajšom akvaparku,“ dodala.

Predaj letných kapacít sa vo väčších hoteloch začal približne od apríla. V hoteloch patriacich pod Tatry mountain resorts zaznamenali 20 % nárast oproti minulému roku.

„Naše hotely sú obsadzované primárne Slovákmi a návštevníkmi z okolitých krajín. V našich nízkotatranských hoteloch evidujeme viac rezervácií, zvýšenú dynamiku rezervácií na letnú sezónu sme evidovali už v máji,“ potvrdila Katarína Lukáčová, obchodno-marketingová riaditeľka hospitality TMR. Vyšší záujem podľa oblastnej organizácie hlásili aj menšie zariadenia.

„Liptov má čo ponúknuť. Na malom území návštevníci nájdu všetko. Výborné podmienky na turistiku a cyklistiku v našich horách, máme skvelé akvaparky, ale dovolenkári môžu vyskúšať aj prírodné termálne pramene. Máme zároveň silnú históriu a v našich mestách to bude počas leta tiež žiť. Letné prázdniny sú predovšetkým o rodinách s deťmi, takže pre nich sme pripravili hru Poklady na Liptove, ktorá im ukáže všetky naše naj,“ uzavrel predseda predstavenstva OOCR REGION LIPTOV Ján Blcháč.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov