Spoznajte čaro Záhoria

Malvázia je jedinečný relaxačno-zážitkový komplex rozkladajúci sa v 8-hektárovom parku na úpätí Malých Karpát medzi obcami Prievaly a Cerová. Z jednej strany lemujú Malváziu rašeliniskové jazerá a borovicové lesy, z druhej malebné lúky, polia a pasienky vlniace sa až pod zalesnené kopce Karpát.

13.07.2016 16:00
Záhorie, hory, kríž, turistika, kopce, výlet,... Foto:
Spoznajte Záhorie.
debata

A prečo Malvázia? Malvasia je odroda silného aromatického vína. Prenesene sa pojem „malvázia“ najmä v minulosti používal na označenie veľmi príjemného, lahodného a sladkého nápoja.

Okrem toho lúky a role v okolí hotela nesú v starých rakúsko-uhorských katastrálnych mapách označenie „Malvaszka rét“ a „Malvazi szántók“. Spojením týchto dvoch skutočností dospeli k zvukomalebnému menu. Nech teda platí aj v našom prípade staré „nomen est omen“, meno je osud.

Z jednej strany hotela sa núka výhľad na jedinečný hotelový park a rašeliniskové jazerá, z druhej na vonkajší bazén, lúky a malebné kopčeky Malých Karpát.

V hoteli sa nachádza 19 izieb, spolu 36 pevných lôžok, ktoré je možné prístelkami navýšiť až na 44 lôžok. Hostia majú k dispozícii knižnicu, spoločenský priestor a prednáškovú miestnosť.

V parku nájdete zaujímavé dreviny, bylinkovú záhradu, mladý ovocný sad, romantické jazierko obrastené tŕstím. Môžete meditovať v tráve pri ručne maľovanej mandale alebo precítiť spojenie s energiami zeme pri chodení na boso po špeciálne na tento účel upravenom chodníčku.

Rozľahlosť parku so širokým spektrom voľnočasových aktivít ponúka každému možnosť vybrať si podľa vlastnej chuti, či už šport či nerušený priestor na oddych, alebo romantický piknik v parku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Záhorie