Deväť aplikácií, ktoré vám uľahčia letné cestovanie. Ktoré z nich používate?

Ak si chcete užiť lacné a dobrodružné cestovanie, roadtrip môže byť pre vás tou správnou voľbou. Prinášame vám tipy na 9 aplikácií, ktoré vám nesmú chýbať v mobile, keď sa vydáte na cestu.

24.07.2016 07:00
mobil, sms, telefón, smartfón, dovolenka,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Aj keď neodmysliteľnou súčasťou dobrodružného cestovania a roadtripov je spontánnosť, vďaka moderným aplikáciám budete mať prehľad, čo vás na ceste čaká.

Tu je 9 aplikácií, ktoré sa vám budú hodiť na cestu.

Na plánovanie cesty:

Weather.com

Chcete sa spoľahnúť na presnú predpoveď počasia? The Weather Channel je ideálny. Zistíte informácie o aktuálnej teplote, pravdepodobnosti zrážok, rýchlosti a sile vetra a ďalšie užitočné údaje. Vďaka Weather.com budete presne vedieť, aké oblečenie si na cestu zbaliť a či sa budete počas dovolenky slniť, alebo zoberiete útokom všetky múzeá a galérie. Táto aplikácia je totiž schopná predpovedať počasie až na desať dní dopredu.

TripAdvisor

Predtým, ako vyrazíte, získajte odpovede na všetky otázky, prečítajte si hodnotenia a dojmy cestovateľov, ktorí navštívili vašu plánovanú destináciu už skôr, prebehnite si recenzie. Virtuálny poradca TripAdvisor vyhľadá lety, skontroluje tisíce možných plánovaných ciest a nájde aj najnižšie ceny leteniek. Vyberte a zarezervujte si pohodlný hotel, hostel alebo prenájom. Stiahnite si zadarmo sprievodcu s úprimnými radami turistov o tom, kde sa (ne)máte ubytovať, jesť či sa zabaviť.

BlaBlaCar

Táto cestovateľská aplikácia vám pomôže dopraviť sa do vysnívanej destinácie lacno a efektívne. Prepája vodičov s voľnými miestami v aute a cestujúcich, ktorí idú rovnakým smerom. Spoločne tak šetria životné prostredie i vlastné peňaženky tak, že zdieľajú náklady na cestu. Vďaka spolujazde sa vám dobrodružstvo začne už cestou – stretnete skvelých ľudí a nebudete musieť stopovať pri výpadovke. Vďaka aplikácii s overenými profilmi totiž dopredu viete, s kým v aute pocestujete.

AirBnB

Pokiaľ neradi bývate v hoteli a uprednostňujete zážitok z lokálnej skúsenosti vrátane ubytovania, najlepšie je nájsť si súkromný prenájom izby alebo bytu. Cez AirBnB si môžete vybrať z množstva krajín a miest a v nich z rôznych typov ubytovania – od malých chalúpok, cez byty, domy až po opulentné hrady.

Couchsurfing

Couchsurfing, teda doslova surfovanie po gaučoch, je pre nefalšovaných dobrodruhov. Pokiaľ chcete spoznať pravú tvár každej krajiny či mesta, nie je nič lepšieho. Miestni ľudia vás ubytujú priamo u seba doma na pohovke. Budete s nimi zdieľať jeden byt či dom a prípadne s nimi tráviť aj spoločný čas. Ako lepšie spoznáte skutočný život krajiny?

Počas jazdy:

Google Maps

Jedna z najlepších navigácií, ktorá vám pomôže jednoducho a spoľahlivo sa dostať do cieľa autom, hromadnou dopravou či pešo. Môžete si zvoliť, či sa chcete vyhnúť diaľniciam a plateným úsekom a získate presný plán jazdy, predpokladanú dobu trvania aj aktuálne informácie o doprave.

Spotify

Dobrá hudba, ktorá vie spraviť náladu, je nevyhnutná pre každý výlet. Práve preto sa hodí pribaliť si na výlet hudobnú aplikáciu. Spotify vám umožní vyberať si zoznam skladieb na cestovanie alebo si vytvoriť vlastný mix obľúbenej hudby.

Po príchode:

Foursquare

Plánovanie i cestu máte úspešne za sebou. Ak dorazíte do cieľa hladní a neviete, kde sa dobre najesť, pomôže vám aplikácia Foursquare. Ponúka široký výber hodnotených reštaurácií alebo obchodov, ktoré stoja za návštevu. Na mape si jednoducho zobrazíte lokalitu.

Instagram

Po dovolenke sú najcennejšie vaše spomienky. Na zdokumentovanie zážitkov a ich zdieľanie s rodinou a priateľmi je ideálny Instagram. Okrem toho aj v tejto aplikácii nájdete pod jednotlivými hashtagmi veľa tipov na zaujímavé výlety v okolí destinácie alebo nevšedný výhľad. Zdieľajte a objavujte tipy s ostatnými cestovateľmi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mobilné aplikácie #letná dovolenka #aplikácie #cesta autom