Pozor, čo na dovolenke pijete! Sú miesta, kde môžete mať pre alkohol problém

Ak si svoju dovolenku neviete predstaviť bez piva, každovečerných niekoľkých pohárov vínka či skvelej nálady spôsobnej pár poldecákmi, na tieto krajiny radšej zabudnite.

02.08.2016 07:00
Alkohol, sex, červené šaty, víno, pohár vína,... Foto:
Pozor na alkohol počas dovolenky, sú krajiny, kde s ním môže byť problém.
debata (2)

India
Vo viacerých indických štátoch platia pravidlá, ktoré obmedzujú alebo zakazujú predaj alkoholu. Momentálne platí čiastočný zákaz, teda pre vybrané štvrte. Premiér však na budúci rok avizoval plošný zákaz.

USA
Aj keď pohibícia tu neplatí už vyše 80 rokov, v mnohých okresoch Spojených štátov je alkohol zakázaný podnes – na Floride v troch, v Mississippi v 36, na Aljaške v 83 a v mnohých v Texase, Arkansase, Alabame a Kentucky. Paradoxne, alkohol je zakázaný aj v samotnom rodisku whisky Jack Daniel's v okrese Moore County v Tennessee.

Maledivy
V dovolenkovom rezorte je dovolené piť, čo vám hrdlo ráči. Avšak mimo hotelových komplexov a dovolenkových ostrovov, a zvlášť v maledivskom hlavnom meste Malé, je alkohol zakázaný.

SAE
V Spojených arabských emirátoch je alkohol turistom voľne prístupný v hoteloch, baroch či supermarketoch, avšak jeho konzumácia na verejnosti je nezákonná. Rovnako je trestné byť opitý.

Brunej
Táto ázijská krajina šla na to opačne ako SAE. Predaj a verejná konzumácia alkoholu je tu zakázaná, no nemoslimskí návštevníci si môžu so sebou priniesť až dva litre liehovín alebo 12 plechoviek piva, a to každých 48 hodín. Pijatiku však treba precliť a kúpiť si povolenie na požívanie alkoholu.

Bangladéš
Predaj alkoholu je v Bangladéšskej ľudovej republike veľmi obmedzený a zakúpiť si ho môžu iba nemoslimovia, aj to len vo vybraných baroch, reštauráciách či hoteloch.

Irán
Nemoslimovia si do štátu smú priniesť vlastné opojné nápoje, ale musia ich vypiť v súkromí.

Líbya
V krajine je alkohol oficiálne zakázaný, avšak dá sa zohnať na čiernom trhu. Každého, koho prichytia, však čaká tvrdý trest a navyše, podomácky vyrobený alkohol má na svedomí už mnoho úmrtí.

Kuvajt
V Kuvajte je alkohol k dispozícii len na niektorých zahraničných ambasádach, inde sa zohnať nedá.

Thajsko, Filipíny, Venezuela
Alkohol v týchto krajinách nie je problémom, no existujú isté obmedzenia počas volieb. Na Filipínach je predaj alkoholu zakázaný až dva dni pred hlasovaním, v Thajsku je zakázaný od 18. hodiny deň pred voľbami a vo Venezuele obmedzenie platí 21 hodín.

Alkohol je tiež zakázaný v Mauritánii, Saudskej Arábii, Afganistane, Pakistane, Jemene, Somálsku a Sudáne.

Zdroj: Telegraph.co.uk; Traveller.com.au; Worldatlas.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #alkohol #pokuta