Turista v Nemecku stratil peňaženku. Skončil v domove pre utečencov

Čínsky turista, ktorý v Nemecku stratil peňaženku, podpísal následne nesprávne dokumenty a skončil tak, že ho umiestnili v domove pre utečencov.

09.08.2016 09:50
debata (1)

Christoph Schlütermann – predstaviteľ nemeckého Červeného kríža, ktorý riadi domov – pre tlačovú agentúru DPA povedal, že muž „dal do pohybu mašinériu, z ktorej už nedokázal vystúpiť“.

Problémy neznámeho muža sa začali začiatkom júla, keď po príchode do mesta Stuttgart na juhozápade Nemecka stratil peňaženku.

Predstavitelia úradov neskôr zistili, že muž namiesto toho, aby išiel na políciu ohlásiť odcudzenie predmetov, akosi skončil na úrade, kde mu dali na podpis žiadosť o azyl.

Odtiaľ muža poslali do Dortmundu v severozápadnom Nemecku a ďalej do domova pre utečencov v meste Dülmen. „Jednoducho robil to, čo mu povedali,“ vysvetlil predstaviteľ Červeného kríža, ktorého citovala aj agentúra AP.

Schlütermann dodal, že muža si rýchlo všimol, keďže „bol iný než ostatní – pôsobil veľmi, veľmi bezradne“.

S pomocou aplikácie na prekladanie a potom prekladateľa v čínskej reštaurácii vysvitlo, že muž chcel odcestovať do Francúzska a Talianska, a nie požiadať o azyl v Nemecku.

Nemeckým predstaviteľom trvalo 12 dní, kým si prípad poskladali dokopy a poslali 31-ročného turistu svojou cestou, dodal Schlütermann.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #utečenci #turista #Číňan