Na cyklistov čaká ďalšie pátranie po severnom Spiši

Cyklisti budú najbližšiu sobotu spoznávať krásy a zaujímavosti Spiša, a to v rámci putovného podujatia Cyklopátranie Prešovským krajom. To bude po Stropkove a Humennom pokračovať v Ľubovnianskych kúpeľoch, odkiaľ budú môcť cyklisti vyraziť na 15 zaujímavých miest v okolí.

12.08.2016 13:00
08-09-kykula2 Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Tretí ročník cyklistického podujatia pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Ide o zábavno-poznávacie preteky, v ktorých cyklisti spoznávajú zaujímavé miesta vybraných regiónov.

Preteky sú určené cyklistom rôznej vekovej a výkonnostnej kategórie, súťažiť môžu nielen jednotlivci, ale aj dvojice. O podujatí informovala Barbora Čechová z marketingového oddelenia KOCR Severovýchod Slovenska.

V Ľubovnianskych kúpeľoch bude v sobotu 13. augusta štart i cieľ. Cyklisti majú k dispozícii pätnásť miest s rozličnými bodovými hodnotami podľa náročnosti ich dosiahnutia. Cyklista získa bodovú hodnotu, keď sa na mieste lokalizuje pomocou GPS v mobilnej aplikácii Objavujme, ktorá je voľne dostupná.

Súťažné miesta sa v aplikácii objavujú vždy deň pred pretekmi, takže sa s nimi súťažiaci môžu oboznámiť už vtedy. K dispozícii je osem kategórií, a to ženské, mužské a zmiešané dvojice so súčtom veku do 60 rokov a nad 60 rokov, a sólo kategórie mužov a žien bez ohraničenia veku. Všetci cyklisti sú navyše zaradení do záverečného žrebovania o bicykel.

„Cyklopátranie v Ľubovnianskych kúpeľoch a okolí sme pripravili v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Severný Spiš – Pieniny, takže o zaujímavé miesta rozhodne nebude núdza. Ideme do regiónu, ktorý je bohatý na historické skvosty, má nádhernú prírodu, minerálne pramene, jedinečné vyhliadky. Cyklistom tiež predstavíme menej známe, ale veľmi zaujímavé miesta, jedným z nich je napríklad miesto pádu lietadla sovietskej armády na vrchu Marmon či Čertova skala a ďalšie,“ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Cyklopátrania Prešovským krajom zakončia po Ľubovnianskych kúpeľoch preteky 10. septembra v Prešove. Všetky informácie a pravidlá ponúka KOCR Severovýchod Slovenska aj na svojej internetovej stránke severovychod.sk.

Cyklopátrania sú jednou z trojice kampaní, ktoré na leto 2016 pripravila KOCR Severovýchod Slovenska. Pre rodiny s deťmi je určené pokračovanie úspešného projektu Legendarium 2, ktorý predstavuje Prešovský kraj prostredníctvom legiend v mobilnej hre, v albume s nálepkami a na audio CD.

Turistom je tiež určená turistická aplikácia s názvom Objavujme, prostredníctvom ktorej sa môžu zapojiť do súťaže Objavuj Prešovský kraj, nájdu v nej 360 tipov na výlety a rôzne súťažné úlohy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyklisti #spiš