Nové atrakcie, ktoré otvorili v roku 2016

Tohto roku vo svete svoje brány otvorili nové múzeá, zábavné parky a ďalšie skvelé miesta.

01.09.2016 07:00
Disneyland, Šanghaj Foto: ,
Okrem tradičného disneyovského zámku, najväčšieho na svete, a postavičiek myšiaka Mickeyho a káčera Donalda, nájdu návštevníci v šanghajskom Disneylande aj čínsku čajovňu.
debata

Pompeje, Taliansko

Táto atrakcia, samozrejme, nie je žiadnou novinkou. Starobylé mesto Pompeje pochovala v roku 79 láva z Vezuvu a dnes je jednou z najnavštevo­vanejších pamiatok celej krajiny.

Vlani v decembri však pre verejnosť otvorili šesť zrekonštruovaných domov – vilu bohatého obchodníka, práčovňu či obchod s látkami –, ktoré vykresľujú ako mesto vyzeralo pred smrtiacou erupciou.

Svetové futbalové múzeum FIFA, Zürich

Fanúšikov podkolienkového športu nepoteší ani pláž plná exotických tanečníc viac ako nové múzeum FIFA, ktoré otvorili vo februári. Viac ako 1 000 exponátom z celého sveta kraľuje Svetový pohár FIFA.

Múzeum obrazu a zvuku, Rio de Janeiro

Dlho očakávané múzeum otvorili na rušnej pláži Copacabana v roku, keď sa v Riu konali olympijské hry. Stovky metrov štvorcových v budove poskytuje priestor pre avantgardné galérie, divadlo, reštaurácie a dokonca aj nočný klub.

Motiongate, Dubaj

Dubaj sa pomaly, ale isto mení na svetové centrum zábavy. Nové tematické parky tu rastú ako huby po daždi – nechýba ani jeden celý venovaný filmu.

Zvláštnu pozornosť si zaslúži „Hollywood v púšti“ alias Motiongate, kde pred očami ožívajú všetky najobľúbenejšie rozprávky a príbehy – od Šmolkov, cez krotiteľov duchov, kung fu pandu, po zvieracích hrdinov rozprávky Madagaskar a sekciu venovanú Hrám o život.

Louvre Abú Zabí

Najikonickejšie parížske múzeum pripravuje svoju základňu v Spojených arabských emirátoch. Novú atrakciu za 580 miliónov eur navrhol architekt Jean Nouvel a nachádza sa v tamojšej štvrti, ktorá má potenciál stať sa novým celosvetovým kultúrnym centrom. Plánuje sa totiž otvorenie aj ďalších stánkov umenia Guggenheim Abú Zabí a Národného múzea Zayed.

Disneyland, Šanghaj

Svetoznámy myšiak Mickey, spolu s celou hordou Snehulienok, Popolušiek a Ruženiek, neustále rozširuje svoje pole pôsobnosti; tentoraz im otvorili zábavný park na úplnom východe Číny.

Už od júna sa môžu nadšenci rozprávok vybrať do nového Disneylandu v typicky čínskom megalomanskom štýle. Po prehliadke hradov a zámkov, fotografovaní sa s najrôznejšími postavičkami či šialenej jazde na obrovskej dráhe si budete môcť oddýchnuť v 800-izbovom hoteli v štýle Toy Story a navečerať sa vo francúzskej reštaurácii, ktorá vás prenesie do príbehu Ratatouille o kuchárovi-potkanovi.

Zdroj: Travelandleisu­re.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Šanghaj #Dubaj #Pompeje #Disneyland