Nové letecké linky privezú na Liptov turistov z Pobaltia

Liptáci očakávajú aj túto zimu príchod väčšieho počtu turistov z Pobaltia. Uľahčia to aj spojenia lotyšského národného leteckého dopravcu airBaltic, ktoré budú premávať z Rigy do Popradu raz týždenne od 17. decembra do 11. marca 2017.

12.10.2016 14:00
wizz air lietadlo Foto: ,
Wizzair
debata

„Pri tejto linke sa dá očakávať aj napojenie s prestupom na ďalšie pobaltské krajiny, Moskvu aj severské krajiny, keďže lotyšská Riga má dobré letecké napojenia,“ uviedla manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Katarína Šarafínová.

Spojenie Popradu s Londýnom bude podľa jej slov naďalej prevádzkovať maďarský WizzAir s tromi letmi týždenne v stredu, piatok a v nedeľu. Vďaka diaľnici sa dá z Popradu dostať do centra Liptova približne za pol hodinu.

Dôležitosť leteckých spojení pre Liptov podľa Šarafínovej potvrdila letná letecká linka s Tel Avivom, vďaka ktorej sa podarilo viacerým ubytovateľom na Liptove zvýšiť počet ubytovaní dovolenkárov z Izraela aj o 500 percent. Do Popradu prišlo toto leto desať lietadiel z Tel Avivu, ktorými priletelo 1 429 dovolenkárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pobaltie #Liptov #letecká linka