Stanišovskú jaskyňu v Liptovskom Jáne opäť obsadia strašidlá

Stanišovskú jaskyňu v Liptovskom Jáne v sobotu opäť obsadia strašidlá. Pre rodiny s deťmi pripravili organizátori 7. ročník podujatia Jánske dušičky.

29.10.2016 06:00
strašidlá Foto: ,
Strašidielka zabávajú návštevníkov Jánskej doliny na podujatí Jánske dušičky.
debata

„Obdobie dušičiek je spojené aj s prázdninami v škole, a preto je Liptovský Ján plný turistov, ktorí využijú voľné dni nielen na spomienku na zosnulých, ale aj na oddych s rodinou v lone liptovskej prírody. V Liptovskom Jáne sa nám darí spájať komerčný Halloween so špecifikami tejto časti Slovenska, takže dušičkovú vatru si užijete asi len u nás. Navyše naši jaskyniari v Stanišovskej jaskyni deti potešia celodennou akciou aj v podzemí. Čaká ich dušičková rozprávka s detskými hercami, takže si návštevu Jánskej doliny rozhodne netreba nechať ujsť,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Organizátori odporúčajú vstup na podujatie v maskách. V minulom roku sa na akcii zabávalo niekoľko stoviek návštevníkov, keďže tohtoročná pripadla na sobotu, organizátori očakávajú vyššiu návštevnosť jaskyne aj hlavného programu v areáli penziónu.

„Hlavný program dňa sa začína o 15:00 v areáli penziónu Horec, kde sa na veľkej trávnatej ploche deti môžu venovať zábave, tvorivým dielňam, zasúťažia si o najlepšiu masku, uvidia ohňovú show a rodičov iste poteší aj koncert liptovskej kapely Ploštín Punk,“ prezradila Katarína Schrőtterová z Občianskeho združenia Jánska dolina.

debata chyba
Viac na túto tému: #Halloween #Dušičky #Liptov #strašidlá