Štvrť milióna si môže podeliť 62 turistických projektov v Bratislavskom kraji

Sumu 249 600 eur si od Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu môže podeliť až 62 projektov.

12.01.2017 14:40
Bratislava, Bratislavský hrad Foto: ,
Sumu 249 600 eur si od Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu môže podeliť až 62 projektov.
debata

Ako ďalej informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman, každý projekt, ktorý bol podaný v rámci výzvy na predkladanie žiadostí o dotáciu Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu, posúdi odborná komisia a jej odporúčania budú podkladom pre schvaľovanie na zasadnutí krajského zastupiteľstva.

Podľa predsedu BSK Pavla Freša, keď niekto chce svoju atrakciu zveľadiť alebo príde s novým moderným nápadom, kraj mu môže prispieť sumou do 20-tisíc eur.

Výzva na predkladanie žiadostí o dotáciu Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu 2017 sa uzavrela 22. decembra 2016.

Do tohto termínu bolo podaných 62 žiadostí s projektmi v sume 1 342 214 eur. Pre Bratislavskú regionálnu dotačnú schému na podporu turizmu bolo poslancami krajského zastupiteľstva schválených 249 600 eur.

V súčasnosti sa kontrolujú žiadosti, ktoré následne ohodnotí odborná komisia zložená z 11 odborníkov v oblasti turizmu.

Bratislavský samosprávny kraj dotačnou schémou podporuje tiež kultúru, rozvoj vidieka a šport. Všetky informácie nájdu žiadatelia o dotáciu na internetovej stránke www.brds.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Bratislavský samosprávny kraj #BSK