Let číslo 666 smeruje v piatok 13. priamo do 'pekla'

Fínska národná letecká spoločnosť Finnair očividne nie je ani za mak poverčivá. Inak by dnes (v piatok 13.) nevypravila svoj let AY666 z Kodane do Helsínk, ktoré majú letecký kód HEL (hell – anglicky peklo).

13.01.2017 15:05
debata (4)

Fotka uverejnená používateľom Clayton Ferguson (@thehighflyeradl),

Pilot, ktorý tento let pravidelne riadi, hovorí, že na žiadne nešťastné čísla neverí. A zdá sa, že ani pasažieri nie, lietadlo bolo takmer plné.

Linka AY666 premáva z metropoly Dánska do hlavného mesta Fínska denne a v roku 2013 jej vyšiel piatok 13. hneď dvakrát. „Berieme to ako dobrý vtip,“ povedal pilot Juha-Pekka Keidasto portálu Theguardian.com pred tým, ako nasadol do svojho Airbusu A320.

Všetky tieto čísla, ktoré evokujú nešťastie, berie len ako zhodu okolností. Piatok 13. sa v mnohých krajinách sveta považuje za deň, ktorý nosí smolu a číslo 666 má zasa silne negatívne biblické asociácie, pretože je to „číslo šelmy“, čiže diabla.

Iné letecké spoločnosti, ako Scandinavian Airlines, berú takéto zhody náhod a prípadnú poverčivosť svojich cestujúcich vážnejšie a napríklad 13. rad sedadiel úplne vynechali. Rovnako niektoré hotely nemajú izbu s číslom 13.

Podobné povery sú pre severanov pomerne novým fenoménom a rôzni regionálni prepravcovia ako napríklad Norwegian alebo Estonian Air nemajú s týmito „nešťastnými“ číslami problém.

Keidasto sa na let AY666 tešil. Nad Baltským morom bolo krásne počasie a čisté nebo. A ak by niektorý pasažier predsa len dostal záchvat strachu, pilot sa vždy spolieha na šikovné a milé letušky, ktoré dokážu upokojiť akúkoľvek situáciu, píše Rt.com.

Let AY666 z Kodane do Helsínk, ktorý vzlietol o 12:15, už aj bezpečne pristál v cieľovej destinácii o 13:31.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #let #Kodaň #Helsinki