V Bešeňovej chcú zriadiť zastávku vlakov priamo na hrádzi, neďaleko aquaparku

V obci s približne 500 obyvateľmi je vytvorený rovnaký počet pracovných miest. Počas sezóny tu pracujú aj ďalšie dve stovky zamestnancov.

20.03.2017 14:15
Gino Paradise Bešeňová Foto: ,
Kúpanie v termálnej aj čírej vode v rôznych vodných atrakciách v akvaparku Bešeňová (11 km od Ružomberka smer na Liptovský Mikuláš).
debata

Obec Bešeňová v okrese Ružomberok má záujem o zriadenie železničnej zastávky priamo na telese hrádze, neďaleko aquaparku.

Vlak by zastavoval pri upravených perónoch, cestujúci by mali k dispozícii prístrešky bez staničnej budovy.

Podľa starostu obce Martina Barana už rokovali s viacerými ministrami dopravy, no priamy prísľub na vyčlenenie finančných prostriedkov nedal ani jeden.

Odporučili im počkať na možnosti externého financovania. Obec chce preto urobiť čo najskôr všetky potrebné kroky, aby bola pripravená.

„V súčasnosti máme platné stavebné povolenie a ideme predĺžiť jeho platnosť. Potom vypíšeme verejné obstarávanie na dodávateľa,“ spresnil pre agentúru SITA starosta obce.

V rámci realizácie by vybudovali aj osvetlenie a prístupovú komunikáciu.

„Umožní to nielen rozvoj turistického ruchu, ale napomôže to aj dochádzajúcim za prácou. Už dnes k nám dochádzajú ľudia z troch okresov – Ružomberka, Liptovského Mikuláša a Dolného Kubína,“ potvrdil.

V obci s približne 500 obyvateľmi je vytvorený rovnaký počet pracovných miest. Počas sezóny tu pracujú aj ďalšie dve stovky zamestnancov.

Podľa Barana má obec veľmi dobré napojenie na diaľnicu, no možnosť železničnej dopravy stále chýba.

„Pritom vlaky okolo obce chodia už desaťročia. Zlepšili by sme dostupnosť nielen k aquaparku, ale aj pre penzióny a reštaurácie,“ priblížil.

Príprave projektu sa venujú už viac ako sedem rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #zastávka #Bešeňová #akvapark