Sú toto najpodivnejšie otázky, aké kedy turisti adresovali cestovke?

Podľa otázok adresovaných agentom austrálskych cestovných kancelárií sa zdá, že medzi miestnymi cestovateľmi sa nájde dosť zmätených jedincov. Zistil to spravodajský server news.com.au, ktorý sa spýtal zástupcov cestovných kancelárií, aké najpodivnejšie, najkurióznejšie alebo najhlúpejšie otázky, požiadavky či sťažnosti dostali.

18.04.2017 10:15
dovolenka, exotika, cestovanie, palma, dvojica,... Foto:
Pár, ktorý sa rozišiel, žiadal, aby každý sedel na opačnom konci lietadla.
debata

„Nechcem niektoré otázky označovať za hlúpe, pretože sme vždy radšej, keď sa klienti pýtajú na všetko, čo im napadne, než aby ich potom na mieste čokoľvek zaskočilo,“ uviedla Jenni Marrová, manažérka jednej z austrálskych cestoviek.

„Ale je pravda, že sa občas stretneme s otázkami, ktoré nás pobavia,“ dodala a pripojila najobľúbenejšie, s ktorými sa počas kariéry stretla: „Keď nezaplatím rezerváciu sedadla v lietadle, budem musieť stáť?“

Alebo reakcia na oznámenie, že Vietnam vyžaduje víza: „Ja mám Mastercard, musím ju v banke zmeniť na Visa kartu?“

Jej kolega Matt Castell z ďalšej cestovnej kancelárie tvrdí, že agenti milujú bizarné požiadavky, vďaka ktorým sa udržujú stále v pohotovosti. Napríklad keď sa zákazník pýta, ako má nenápadne prepašovať zásnubný prsteň cez letiskovú ochranku, aby sa o ňom nedozvedela jeho priateľka, ktorú chcel počas romantickej dovolenky požiadať o ruku.

Na opačnej strane bola, naopak, požiadavka páru, ktorý sa rozišiel po tom, čo si spoločne kúpili dovolenku bez možnosti ju stornovať. A agent cestovnej kancelárie mal zabezpečiť, že budú sedieť každý na opačnom konci lietadla, aby sa nemuseli vidieť.

Ďalšiu kategóriu tvoria nezvyklé položky, ktoré si cestovatelia chcú pribaliť do batožiny a zisťujú, či je to možné. Napríklad 23 kilogramov kreviet na Nový Zéland, kýblik s kuraťom z KFC do Manily, popol zosnulého príbuzného a dokonca aj mumifikovaná hlava.

Kim Culyerová, autorka stĺpčekov píšuca o cestovaní, tiež nazbierala rad kurióznych otázok: „Pijem len kokakolu, koľko prepraviek si so sebou môžem vziať na výletnú plavbu?“ „Mám vyrážku kedykoľvek niekam vyrazím s plecniakom, čo by ste mi odporučili?“ „Nechcem letieť v lietadle s plačúcimi bábätkami, ako to mám zariadiť?“

A čestné miesto na jej zozname tvorí muž, ktorý jej napísal rozhorčenú sťažnosť, pretože vo svojom stĺpčeku nezdôraznila, že na Fidži rastú kokosové palmy. A on mal celý čas pobytu strach opustiť izbu, aby mu nejaký kokos nespadol na hlavu a nezabil ho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #cestovná kancelária #otázky