Práca snov: 20-ročný mladík cestuje po svete, testuje sedadlá lietadiel a pije šampanské

Kým väčšina jeho rovesníkov brigáduje v rýchlom občerstvení alebo upratovacích službách, Alex Macheras si to zariadil omnoho lepšie. Lieta po celom svete – často prvou triedou – a testuje pohodlie nových strojov ešte skôr, ako ich spoločnosti pustia do ostrej prevádzky.

15.05.2017 07:00
debata (6)

@Lufthansa Business Class on @Airbus A350 #LHA350 #businessclass #travel #frequentflyer #flying

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Macheras (@alexlhr),

Jeho práca zahŕňa testovanie sedadiel v každej kabíne pri dlhých letoch, vychutnávanie si jedla a popíjanie šampanského. Stojí tiež pri výrobe lietadiel a vie o nich všetko prv, ako opustia výrobné haly. Zúčastňuje sa na testovacích letoch, sedí v kabíne vedľa pilotov.

Následne fotografie zo svojich ciest a dojmy zdieľa so svojimi 13 000 fanúšikmi na Instagrame a Twitteri, píše portál Business Insider. Počas prestupov, samozrejme, odpočíva v prvotriednych salónikoch letísk.

Malý expert

Alex sa vraj zaujímal o letectvo už od detstva a ako tínedžera ho oslovil spravodajský portál BBC či televízna stanica Sky News, aby pre nich hodnotil novinky v leteckej doprave a podmienky v lietadlách.

Analýzy leteckej dopravy a priemyslu 14-ročného chlapca si totiž na sociálnej sieti Twitter ako prvá všimla britská rozhlasová stanica LBC, ktorá ho oslovila, aby pre nich pracoval. To naštartovalo jeho kariéru „leteckého analytika“.

Sledoval všetky novinky a následne ich vysvetľoval poslucháčom a čitateľom. Jeho vek pritom vôbec nehral rolu a nik o ňom nevedel.

Ako 16-ročný sa prvý raz objavil vo vysielaní Sky News a ponuky od médií na spoluprácu sa len tak začali hrnúť. Školu musel doštudovať externe.

Veľký vzor

Macheras o sebe vraví, že má cestovanie v krvi. Z raného detstva má videá, ako ukazuje na oblohu. Z rodiny to vraj však nemá – jeho otec a mama pracujú v gastronomickom a motoristickom odvetví.

Time to deliver the latest #A350 #aviation #travel #flying

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Macheras (@alexlhr),

Keď povyrástol, aktívne sa začal zaujímať o lietadlá a dopravu a absolvoval dokonca letecký kurz. Jeho rodina vraj vtipkovala, že v ôsmich rokoch dokázal spraviť školenie o bezpečnosti v piatich cudzích jazykoch.

Alexovým hrdinom sa stal Richard Branson, britský podnikateľ, miliardár a humanista, zakladateľ leteckej spoločnosti Virgin Atlantic Airways. Jeho knihu prečítal malý obdivovateľ ešte ako dieťa.

Nemohol ju však vziať so sebou do školy, lebo obsahovala niekoľko neslušných slov. Napriek tomu naňho príbeh Bransona a okolnosti vzniku jeho spoločnosti urobili obrovský dojem. Ktovie, ako bude Alexova kariéra pokračovať.

Time to celebrate! #a350ff #a350 #airbus #flying #travel

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Macheras (@alexlhr),

Hello @Airbus A340 @lufthansa #malta

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Macheras (@alexlhr),

If you need me, I'll be here #lufthansa #food #businessclass #travel #LHA350 #lufthansacrew #travel #fruit

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Macheras (@alexlhr),

Business Class onboard @fly.ethiopian @airbus #A350 #travel #flying #london #jetlife #businessclass #longhaul

Príspevok, ktorý zdieľa Alex Macheras (@alexlhr),

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #lietadlá