Zažite netradičné spoznávanie Kováčovej a Hronseka na cyklovýlete

Podujatie s názvom "Spoznajme sa na bicykli" sa uskutoční v sobotu 13. mája so začiatkom v obci Kováčová pri Zvolene.

12.05.2017 13:00
bicykel, cyklista, Kórea Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

„Je to podujatie, ktoré organizuje viacero subjektov, vrátane štyroch obcí. Je dôkazom toho, že spájanie a spolupráca môže prinášať takéto príjemné výsledky,“ uviedol výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko Jiří Pěč.

Hlavná myšlienka podujatia je podľa riaditeľa obsiahnutá už v jeho názve. Obyvatelia zainteresovaných obcí, ale aj ďalší účastníci spolu absolvujú cyklovýlet so sprievodcom. Trasa vedie cez partnerské obce, v každej obci je krátka zastávka, počas ktorej sa možno k cyklovýprave pripojiť.

Účastníci sa stretnú o 9:30 v záhrade hostinca Benko, o desiatej vyrazia na cyklotúru, počas ktorej sa zastavia v Sielnici, Badíne, Hronseku, Sliači a skončia približne o 14:15 opäť v areáli hostinca Benko v Kováčovej. V Hronseku cyklistov čaká hodinová zastávka, pretože v sobotu sa tu konajú dni obce.

Obec si pripravila pre účastníkov cyklovýletu prehliadku dreveného kostolíka, ktorý je zapísaný na zozname pamiatok UNESCO. Po návrate do Kováčovej bude pripravený pre všetkých účastníkov guľáš zdarma. Pre ostatných je občerstvenie k dispozícii v hostinci Benko.

Štartovné na dospelého je dve eurá, deti majú štartovné zdarma. Trasa je vhodná aj pre deti alebo rodičov s detskými sedačkami na bicykloch. Celková dĺžka trasy je 16,5 kilometra a vedie zväčša mimo cestných komunikácií.

„V cene štartovného je nápoj, sladkosť, guľáš a tombolový lístok. Tombola sa bude žrebovať po návrate z cyklovýletu, tombolový lístok si môže kúpiť každý. Tombolové ceny za to určite budú stáť,“ spresnil Pěč.

Súčasťou podujatia je sprievodný program určený najmä pre deti. V areáli hostinca bude pripravená prekážková dráha, na ktorej si deti skúsia svoje cyklistické zručnosti, budú tu rôzne súťaže o drobné ceny, s animátormi si budú tvoriť zvieratká z balónov, čaká ich aj maľovanie na tvár.

Minulý rok malo podujatie veľký úspech napriek tomu, že počasie nebolo práve najlepšie. Organizátori veria, že druhému ročníku podujatia bude počasie viac priať.

Tohtoročnú akciu podporili obce Kováčová, Hronsek, Sielnica, Sliač, Badín, Budča, partneri Belspol, Pozana, Holidaypark Kováčová, Autotechna, občianske združenie Outdooradventure a OOCR Stredné Slovensko.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Kováčová #Hronsek