V lete opäť môžete letieť z Popradu do tureckej Antalye

V ponuke bude aj minuloročná novinka, albánska Tirana, ako aj ďalšie charterové lety.

25.05.2017 12:00
letisko, poprad-tatry, cestovanie, lietadlo Foto:
Letisko Poprad-Tatry
debata

„Tradične najviac letov je plánovaných do Burgasu, kam budú lietať dve letecké spoločnosti. Po výbornom výsledku v minulom roku budú pokračovať aj lety z izraelského Tel Avivu, ktoré sú ako jediné z letných charterových letov na popradskom letisku využívané na prepravu turistov smerujúcich do nášho regiónu,“ priblížila plány na leto riaditeľka akciovej spoločnosti Letisko Poprad – Tatry, a. s., Ivana Herkeľová.

Počas letnej sezóny bude naďalej v prevádzke pravidelná linka Londýn-Poprad- Londýn, ktorú prevádzkuje spoločnosť Wizzair trikrát za týždeň, vždy v utorok, štvrtok a sobotu, lietadlami A320–200 pre 180 cestujúcich.

V rámci charterových dovolenkových letov bude v ponuke spomínaná linka Burgas-Poprad-Burgas spoločnosti Bulgarian Air Charter od júna do septembra vždy v utorok a štvrtok, tú istú linku a tiež linku Antalya-Poprad-Antalya bude v rovnakom období prevádzkovať aj spoločnosť Travel Service v utorky a piatky.

Lietadlo spoločnosti Adria Airways na trase Tirana-Poprad-Tirana bude lietať vždy v utorok od júna do septembra a od júla pribudne aj linka Tel Aviv-Poprad-Tel Aviv spoločnosti Sun D'Or Airlines, lietať bude až do októbra vždy v utorok.

Letisko v Poprade má za sebou zimnú sezónu podobnú tej predošlej. „Celkovo počas nej, teda od konca októbra 2016 do konca marca tohto roka, využilo služby letiska v Poprade viac ako 25-tisíc cestujúcich, z čoho bolo viac ako 8 400 zahraničných turistov,“ informovala Herkeľová.

Fungovala aj pravidelná linka Londýn-Poprad-Londýn, ktorá lietala štyrikrát do týždňa, v niektorých mesiacoch trikrát.

„Tak ako v minulom roku pokračovala vždy v sobotu aj sezónna pravidelná linka Riga-Poprad-Riga. Tento rok sa tiež letisku a regionálnym partnerom podarilo po dlhých rokoch zaviesť charterové spojenie Kyjev-Poprad-Kyjev, ktoré lietalo raz za týždeň od konca decembra do začiatku marca,“ uviedla Herkeľová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Antalya #letisko Poprad