Letnú sezónu na Sninských rybníkoch otvoria volejbalovým megazápasom

Celodenným volejbalovým megazápasom do 700 bodov, organizovaným pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o Snine, otvoria v sobotu 17. júna letnú turistickú sezónu v rekreačnej oblasti (RO) Sninské rybníky.

16.06.2017 13:00
leto, letná dovolenka, more, šport, volejbal,... Foto:
Sezónu na Sninských rybníkoch otvoria volejbalovým zápasom.
debata

Súčasťou podujatia bude kultúrny program a varenie guláša pre účastníkov podujatia. Otváracie podujatie sezóny sa začína o 9. hodine, v prípade nepriaznivého počasia sa presunie do športovej haly.

Ako informovala hovorkyňa mesta Snina Eva Mihaliková, prípravu na novú sezónu na Sninských rybníkoch ovplyvnil spor s urbárskou spoločnosťou o pozemky v areáli, ktoré zabránili pripravovanej investícii do odstránenia starého nefunkčného bazéna a následného rozšírenia plochy na slnenie, ktoré malo byť hlavnou novinkou tohtoročnej sezóny.

„Tohtoročné investície do údržby boli pre nedorozumenie s urbárskou spoločnosťou obmedzené na približne 5 000 eur,“ informovala Mihaliková. Ako ale dodala, v susedstve areálu je vybudované nové zariadenie, čím sa zvýšili ubytovacie kapacity.

Areál prírodného kúpacieho biotopu RO Rybníky je druhým bio kúpaliskom na Slovensku, využívajúcim technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Celková kapacita kúpaliska je dvetisíc návštevníkov, plocha biotopu 4 000 m2.

Celková výmera areálu rekreačnej oblasti je vyše 44-tisíc m2. Areál pozostáva z kúpaliska s tromi hĺbkovými pásmami, delenými mólami pre plavcov i neplavcov, zo zatrávnených plôch na oddych a zo samotného bazéna slúžiaceho na filtráciu a čistenie vody. V areáli sú v desiatich zariadeniach poskytované služby občerstvenia, k dispozícii sú viaceré športoviská a detské ihriská.

„Najčastejšími návštevníkmi sú hostia z najbližších okresov, ale parkoviská sú zaplnené autami z celého kraja a Slovenska. Minuloročná sezóna však zásluhou nepriazne počasia priniesla menej návštevníkov, bolo ich 40-tisíc,“ skonštatovala Mihaliková.

Doplnila, že oproti uplynulému roku sa cenník biokúpaliska pre túto letnú sezónu nemení. Obyvatelia Sniny majú aj naďalej možnosť využívať kartu zliav. Sezóna je plánová do 15. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Snina #Rybník #letná sezóna