Svätoantonský kaštieľ odhalí deťom záhady prírody

Viac ako 1 700 detí základných a materských škôl z celého Slovenska navštívi v stredu 21. a vo štvrtok 22. júna podujatie pod názvom Detské dni svätého Huberta.

19.06.2017 14:00
Svätý Anton Foto:
Múzeum vo Svätom Antone
debata

Toto kultúrno-náučné podujatie organizuje Múzeum vo Svätom Antone (MSA) pre deti, ktoré majú príležitosť užiť si v rámci neho záver školského roka hravou formou. O podujatí informovala Jana Slaná z oddelenia marketingu MSA.

Na deti čakajú podľa nej rôzne stanovištia, napríklad zvuky zvierat, vystúpenie sokoliarov, laserová strelnica, jaskyniarstvo, ako spolu žijú rastliny a zvieratá, kŕmenie medveďa a diviaka a mnoho iných.

„Každá škola si z podujatia odnáša kŕmidlo pre vtáčika a sadeničku stromčeka. Deti tak majú pamiatku na zážitky a krásne chvíle strávené v obklopení prírody,“ dodala Slaná.

Cieľom podujatia je jednoduchým kontaktom s prírodou rozšíriť detské obzory. Čas strávený v takomto prostredí podľa organizátorov deti milujú a pomôže im načerpať energiu zo živého okolia, zábavnou a súťaživou formou poučiť deti ako to býva v lese, ako sa o les starať nevynímajúc starostlivosť o lesné zvieratká, lesné prostredie.

Múzeum vo Svätom Antone je celoslovenským poľovníckym múzeom a má mnohé zahraničné aktivity. Vykonáva odborno-metodickú činnosť, spracováva, sprístupňuje a využíva hmotné dokumenty vo vzťahu ku komplexnej dokumentácii vývoja a súčasnosti poľovníctva na Slovensku a históriou rodov Koháry a Coburg.

Múzeum sídli v kaštieli, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou od roku 1985 a jeho dejiny sú úzko späté s rodmi Koháry a Coburg. Súčasťou prehliadky kaštieľa je aj poľovnícka expozícia s diorámami zvierat.

debata chyba
Viac na túto tému: #kaštiel #Hubert #Svätý Anton