Veterány ovládnu cez víkend Zemplín

Podujatie Zemplín Veterán Rallye sa uskutoční nadchádzajúci víkend v Michalovciach, na brehoch Zemplínskej Šíravy. Veterány zavítajú aj do Humenného a Sobraniec i k niektorým pamiatkam zapísaným do zoznamu UNESCO.

29.06.2017 14:00
debata

Nostalgia starých čias a elegancia veteránov sa spojí aj s hlavnou komunikačnou značkou destinácie Košice región – UNESCO na dosah. Prvýkrát je táto motoristická akcia súčasťou výberovej ponuky TOP podujatí programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita.

Podujatie odštartuje v piatok 30. júna na Námestí osloboditeľov v Michalovciach. Návštevníkov podujatia privítajú zvučnou zemplínčinou ľudové rozprávačky a deti sa zabavia na predstavení divadla Babadlo alebo pri súťažiach a tvorivých dielňach.

„Pod dohľadom komisára slovenských rekordov sa udeje pokus o ustanovujúci rekord najväčšieho počtu veteránov – automobilov a motocyklov na jednom mieste. Priaznivcov motocyklového športu určite poteší autogramiáda legendy tohto športu, 10-násobného majstra Československa Petra Baláža,“ prezradil Mikuláš Koščo, predseda Zemplín Veterán Clubu Michalovce.

O 17:00 sa potom vydajú na prvú Michalovskú etapu, ktorú zakončia na parkovisku pri Thermal Parku Šírava, kde si každý milovník starých áut bude môcť veterány pozrieť zblízka aj si urobiť fotografie na pamiatku.

„Aj na Zemplíne nájdeme viacero pamiatok zapísaných do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, preto sme veľmi radi, že v sobotu vedie trasa rallye práve k nim. Veterány absolvujú cestu od kaštieľa v Humennom ku gréckokatolíckemu drevenému chrámu v Ruskej Bystrej a napokon do unikátneho Gitarového múzea v Sobranciach. Na všetkých zastávkach je okrem možnosti prezrieť si veterány pripravený bohatý sprievodný program pre malých i veľkých. Záver etapy bude v amfiteátri na Zemplínskej šírave,“ uviedla výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková. Práve tu sa v súťaži spojí módna prehliadka s prehliadkou výnimočných historických automobilov.

Medzi nimi iste vyvolá najväčší záujem auto HORCH – Model 951A, z ktorého boli vyrobené len tri exempláre na svete. Bodku za týmto dňom urobí koncert Tomáša Bezdedu.

Nedeľa sa ponesie v znamení udeľovania cien, titulov a výhier. Pred obchodným centrom Zemplín v Michalovciach bude okrem vyhodnotenia výsledkov Zemplín Veterán Rallye aj vyhlásenie diváckej súťaže o najkrajší veterán.

Každý z divákov, ktorý dá hlas niektorému autu, má šancu získať zaujímavú cenu. Hlavnou bude okruh Michalovcami na víťaznom automobile a k tomu vstup do Thermalparku Šírava pre celú rodinu.

Po vyhlásení výsledkov program bude pokračovať na pieskovej pláži pri Hoteli Glamour na Zemplínskej šírave. Interaktívna rozprávka populárneho Uja Ľuba, diskotéka, cukríkový dážď, stavanie hradu z piesku, maľovanie a Pieskové kráľovstvo – to všetko čaká hlavne na deti.

Terra Incognita je program iniciovaný regionálnou samosprávou na podporu kultúrno-poznávacieho cestovného ruchu prostredníctvom vytvorenia udržateľnej ponuky destinácií, produktov a služieb. Od januára 2015 sa program realizuje pod gesciou organizácie Košice Región Turizmus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #Humenné #Sobrance #veterány