Na potulky po Liptove môžete využiť elektrobicykle

Návštevníci Liptova môžu na potulky po regióne využiť elektrobicykle. Každú nedeľu organizuje bezplatný cyklovýlet so sprievodcom požičovňa bicyklov v Liptovskom Mikuláši spolu s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Region Liptov.

18.07.2017 14:00
ľudia, turisti, výlet, bicykel, cyklistika,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Liptov je nádherný horský región s viac ako 800 kilometrami značených cyklotrás. Ponúka tak obrovské možnosti pre cyklistov, ale zároveň si terén vyžaduje, aby mali cyklisti istú kondíciu. Na Liptove takmer nenájdete klasické rovné trasy bez stúpaní. Práve v stúpaniach dokáže podporiť elektrobicykel. Pomôže cyklistovi a ten si šetrí energiu na to, aby prešiel čo najviac kilometrov a užil si cyklistiku u nás v pohode a s úsmevom,“ povedala projektová manažérka oblastnej organizácie Petra Šuhajdová.

V nedeľu čakajú cyklistov krásy Kôprovej a Tichej doliny. „Dlhšia trasa je vhodná pre zdatnejších cyklistov a má 20 kilometrov bicyklom a ďalších približne 10 kilometrov absolvujú záujemcovia pešo. Ľahší variant v dĺžke 8 kilometrov zvládnu aj rekreační cyklisti a rodiny s deťmi,“ dodala manažérka pre komunikáciu a PR oblastnej organizácie Katarína Šarafínová.

Cyklistov z Liptovského Mikuláša na štart výletu z Podbanského zvezie bezplatný cyklobus. Oblastná organizácia odporúča sledovať aktuálne informácie na ich webovej stránke visitliptov.sk alebo v aplikácii Liptov.

Na Liptove nájdu dovolenkári dve požičovne elektrobicyklov v Liptovskom Mikuláši – v mestskej časti Okoličné a Demänová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov #elektrobicykel