CykloKorytničku v nedeľu zaplnia rodiny s deťmi

Liptáci po tretí raz pripravili podujatie S deťmi na kolesách. V nedeľu bude jeho dejiskom CykloKorytnička. „Rodiny s deťmi na bicykloch okrem špeciálnej takmer päť kilometrov dlhej trasy čakajú stanovištia, veľa zábavy aj zaslúžená odmena,“ informovala médiá manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Katarína Šarafínová.

19.08.2017 15:30
CykloKorytnička, cyklotrasa, bicykel Foto: ,
CykloKorytnička je prírodná relaxačná trasa.
debata

Pre záujemcov z horného Liptova bude k dispozícii aj bezplatný autobus z Liptovského Mikuláša. Trasa cyklistického podujatia má rovinatý charakter, začína sa aj končí sa pri Kolibe Bodega v Podsuchej.

„Deťom a rodičom chceme sprostredkovať čo najkrajší zážitok a zároveň im ponúkame možnosť sa pohodlne a bezplatne prepraviť na štart podujatia. V nedeľu o deviatej ráno vyštartuje preto autobus aj s prívesným vozíkom na bicykle zo stanice v Liptovskom Mikuláši, po ďalších záujemcov sa zastaví v akvaparku v Bešeňovej aj na zastávke Ružomberok – Roveň pri OC CityMarkete. Samozrejme, po ukončení podujatia, zase odvezie cyklistov späť,“ povedala riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

„Jednou z najlepších investícií do budúcnosti našich detí je učiť ich láske k prírode a k pohybu. Zároveň chceme, aby si najmenší leto skutočne vychutnali. Preto sme vytvorili podujatie pre rodiny, vďaka ktorému deti atraktívnou formou nabádame k športu,“ priblížila podujatie manažérka oblastnej organizácie Jana Čížová.

Napríklad na stanovišti farma deti spoznajú liptovskú faunu a flóru a navštívia obranný bunker z čias Slovenského národného povstania.

Atraktivita CykloKorytničky podľa Šarafínovej spočíva v jej trasovaní po ceste bývalej úzkorozchodnej železnice. Začína sa v južnej časti Ružomberka. Popri trati je viacero informačných tabúl o histórii tunajšej železnice a o krajine okolo, najmä zaujímavosti a tipy na výlety.

Trasa železnice a súčasnej CykloKorytničky vedie na hranici dvoch národných parkov a má dĺžku približne 23 kilometrov. Jej koniec je priamo v Kúpeľoch Korytnica.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasa #Liptov