Páry, ktoré spolu cestujú, majú lepší sex. Ako to? Tu je vysvetlenie

Ani ustrice, ani jahody s čokoládou nie sú takým skvelým afrodiziakom ako práve spoločné zážitky na cestách pri spoznávaní sveta. Navyše dvojice, ktoré cestujú, majú podľa štatistík menšiu pravdepodobnosť rozchodu.

28.09.2017 07:00
noha, nohy, chodidlá, pláž, bozk, bosý, bosá Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

„Terapia cestovaním“ zaberá aj u manželov, ktorí sú spolu už dlhé roky a ich vzťah aj intímne spolužitie už zapadli do vychodených koľají.

Nedávny prieskum organizácie Austin Institute, ktorá sa zaoberá skúmaním sexuálneho spolužitia a vzťahov, ukázal, že až 12 % manželských dvojíc vo veku 18 až 60 rokov nemalo za posledné tri mesiace spolu sex, píše portál Omgfacts.com. To je pre niekoho ako nekonečná púšť.

Mnohé štúdie prízvukujú, že 70 % opýtaných považuje spoločné intímnosti za veľmi dôležitú súčasť manželstva. Je preto jasné, že páry potrebujú nájsť spôsob, ako sa dostať do tej správnej nálady aj napriek problémom, zhonu a mnohým ďalším neprajným vplyvom.

Ako sa ukazuje, riešenie problému „vychladnutia“ je celkom jednoduché. Americká asociácia cestovného ruchu (USTA), ktorá pokrýva všetky zložky turizmu, v roku 2013 rozbehla prieskum, ktorý zistil, že 77 % párov, ktoré spolu cestovali, uviedlo, že má „dobrý sexuálny život“.

Na druhej strane len niečo vyše polovica respondentov, ktorí so svojím partnerom nikam necestuje ani nepodniká výlety, hovorí o svojom intímnom živote to isté.

Ešte lepšia správa je, že romantická dovolenka dokáže zachrániť vychladnuté vzťahy. Prieskum USTA zistil, že 28 % párov verí, že ich spoločné cestovanie ovplyvnilo ich sexuálny život viditeľne pozitívne. A dokonca 40 % opýtaných tvrdí, že ich posteľové dobrodružstvá pravidelné cestovanie natrvalo zlepšilo.

Ako je to možné? Zmena prostredia a nevšedné okolnosti automatický utužujú puto. A pri cestovaní do cudziny je predsa nové takmer všetko.

Ale existujú nejaké magické miesta, ktoré zaúčinkujú na 100 %? Cestovná kancelária Expedia sa rozhodla zistiť, kam by mali páry v kríze vycestovať, a tak oslovila vyše 1000 svojich klientov.

Výsledok? Ak chcete posilniť a zlepšiť svoj sexuálny život, určite si to namierte do Paríža. Na druhom mieste sa umiestnilo romantické Večné mesto – Rím. Číslo tri v rebríčku patrí zaoceánskemu Riu de Janeiro. Za mestom na 4. mieste opäť netreba cestovať ďaleko – zaberá vraj tiež pobyt vo Florencii. Piata priečka patrí americkému Miami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #sex #manželia #romantická dvojica #páry #sexuálne správanie