Na Festivale dobrej chuti a vína v Prešove sa predstaví 30 vystavovateľov

V centre Prešova sa od štvrtka 7. do soboty 9. septembra uskutoční trojdňový sviatok gastronómie a vinárstva pod názvom Festival dobrej chuti a vína. Šiesty ročník tohto podujatia ponúkne priestor pre dobré jedlo, kvalitné víno, cestovný ruch a zábavu v historickom centre mesta.

05.09.2017 17:45
debata

Na prešovskej Hlavnej ulici sa svojím umením a ponukou jedál a nápojov predvedú domáci aj zahraniční kulinári a producenti vín. Na festivale sa zúčastní 30 vystavovateľov, ktorí pripravia rôzne špeciality národných kuchýň a ochutnávku domácich a zahraničných vín. Tento rok sa na festivale prezentuje najviac krajín za celú jeho históriu.

Zástupcovia jedenástich štátov predstavia svoju národnú gastronómiu. Chýbať nebudú ani exotické krajiny ako Tunis, Indonézia či Líbya. Najpočetnejšie zastúpenie má Slovensko. Súčasťou festivalu je vyhlásenie výsledkov 22. ročníka medzinárodnej prehliadky vín Muvina 2017.

Novinkami tohto ročníka budú špeciálne raňajky pripravené účastníkmi medzinárodnej výmeny mládeže a v rámci Cooking live predstavia naživo taliansku, španielsku, portugalskú, indonézsku a slovenskú kuchyňu.

Počas troch dní nebudú chýbať ani súťaže, hudba, tanec a spev. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie speváčky Dominiky Mirgovej, Latino show José Garcia and Dance Company, umelcov z Kuby a Mexika, FS Šarišan, speváčku Michaellu, Gipsy Kings Revival, Gitanu, Arpáda Cseteho a Dorotu Tóthovú.

Pripravený je aj Fun park pre deti a latino show v rytme samby, salsy, bachaty, hawaia a batucady, ktoré si zatancujú aj účastníci festivalu priamo v uliciach Prešova. Programom sprevádzajú spevák, herec a kulinár Justin P. Topoľský a moderátorka Martina Poláková. Vstup na podujatie je bezplatný.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #kulinárstvo