Google sprístupňuje Slovákom dve nové služby

V dnešnej dobe sa proces plánovania dovolenky začína na webe. Google Slovákom sprístupňuje svoje dve cestovateľské služby, takže odteraz môže byť dovolenkový plán realitou opäť o niečo jednoduchší a rýchlejší.

07.09.2017 12:30
lietadlo, letisko, hluk Foto:
Ilustračné foto.
debata

Prvou je služba Letenky Google, vďaka ktorej budú môcť používatelia vyhľadať lacné letenky do vysnívanej destinácie, druhou je služba Destinácie na Googli, ktorá zas poskytuje užitočné cestovateľské informácie na kartách v mobile, vrátane cien ubytovania, či miestnych atrakcií, ktoré jednoducho treba vidieť.

Zo štatistík vyhľadávača Google v kategórii „Cestovanie a turistika“ za 2016 vyplýva, že až 62 % vyhľadávaní sa týkalo konkrétnych destinácií. Do veľkej miery vyhľadávanie tiež ovplyvňuje aj využívanie mobilných zariadení.

Napríklad v prípade smartfónov sa až tretina vyhľadávaní spojená s cestovaním uskutočnila na mobile, čo predstavuje až 54 % nárast oproti 2015.

Do sveta so službou Letenky Google

Letenky Google umožňujú používateľom vyhľadať najvhodnejší let, pričom porovnávajú letenky stoviek medzinárodných aeroliniek.

Pokiaľ má používateľ flexibilitu, služba Letenky Google mu dokáže odporučiť cestovanie do rôznych populárnych destinácií, stačí len definovať typ dovolenky a takisto počet dní, ktoré majú cestujúci k dispozícii.

Navyše mu umožňuje byť aj veľmi špecifický, napríklad dokáže vyhľadať, kam všade je možné cestovať z Bratislavy alebo Viedne s letom do dvoch hodín v cene do 200 eur.

Pokiaľ chce cestovateľ získať najlepšiu ponuku, pri vyhľadávaní konkrétneho letu sa mu tiež zobrazia informácie o alternatívnych možnostiach daného letu, či už na iné letisko, prípadne v ktorý deň sú najlacnejšie letenky do zvolenej destinácie.

Používateľ si vie nastaviť aj zasielanie notifikácií o cenách leteniek na konkrétnu trasu, najmä pokiaľ očakáva výrazné zníženie alebo zvýšenie ceny letu.

Používateľom je služba Letenky Google k dispozícii na stránke google.sk/flig­hts.

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #letenky #služby #destinácie