Počet prenocovaní na Liptove počas júla stúpol

Na Liptove strávili turisti počas júla 231 942 prenocovaní, čo predstavuje medziročné zvýšenie o 7,48 percenta. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu SR, informovala médiá manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Katarína Šarafínová.

28.09.2017 14:00
Slovenské múzeum ochrany prírody a... Foto: ,
Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši
debata

„Trend rastu počtu návštevníkov je pritom markantnejší u zahraničnej klientely, medziročne až 15,77 percenta. Pre porovnanie tendencia rastu návštevníkov Liptova za celý prvý polrok je až 8,2 percenta. Prvý polrok na Liptove opäť potvrdil, že záujem turistov je aj o okres Ružomberok, ktorý rastie už niekoľko rokov intenzívnejšie ako okres Liptovský Mikuláš, kde nájdu dovolenkári okrem strediska Jasná Nízke Tatry a Tatralandie aj atraktívnu obec Liptovský Ján a iné,“ spresnila. Okres Ružomberok samostatne dosiahol medziročný rast 13,9 percenta.

„Nielen danosti a krásna príroda, ale aj komplexný produkt cestovného ruchu je kľúčom k úspechu Liptova. Využívame tiež moderné marketingové nástroje, cez ktoré vieme našu ponuku prezentovať potenciálnym klientom. Zároveň už deväť rokov využívame aj Liptov Region Card. Kartu, ktorá ponúka hosťom okrem zliav aj vernostný systém, čím ich motivuje k ďalším návštevám regiónu. Za letnú sezónu sme napríklad mali nárast akceptácií našej karty až o 31,11 percenta,“ zdôraznila riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov