Kam cestovať? Vyberte si destináciu podľa vášho znamenia

Ste váhavý, pokojný človek, ktorý hľadá ničím nerušený relax, alebo skôr impulzívny typ vždy pripravený na dobrodružstvo?

19.10.2017 07:00
cestovanie, partneri, láska, cestovať, lietadlo, Foto:
Ak premýšľate, kam sa najbližšie vybrať, máme pre vás malú pomôcku.
debata (1)

Ak premýšľate, kam sa najbližšie vybrať, máme pre vás malú pomôcku. Namiesto nekonečného čítania recenzií a turistických bedekrov či, naopak, úplne náhodného výberu, odcestujte na miesto, ktoré sa hodí k vášmu astrologickému znameniu.

Vodnár

Vodnári sú prirodzene zvedaví a nápadití a sú známi svojou nezávislosťou. Pokiaľ ide o cestovanie, majú tendenciu vyberať sa po nevychodených cestách, takže ich zaujmú miesta, kde môžu objavovať ukryté skvosty a zoznamovať sa s málo známou históriou.

Ich ideálnou dovolenkou je poznávací výlet do rôznych múzeí vo veľkých mestách, kde sa písali dejiny, ako Londýn či Paríž, cesta cez bolívijské soľné púšte alebo výlet k vodopádu La Fortuna na Kostarike, uprostred džungle, kde si môžu vyskúšať prežitie v divočine, splav divokej rieky Toro, rafting, šplhanie cez padajúce riavy, či pozorovanie divočiny (krokodílov).

Ryby

Tí, ktorí sa narodili v tomto znamení, vynikajú v umení. Sú tiež milovníkmi prírody a tešia sa akémukoľvek cieľu, ktorý je plný nádherných scenérií a úchvatných výhľadov. Ryby si radi užijú relaxačnú dovolenku, ktorá im umožní oddychovať, snívať a meditovať bez rušenia. Ideálnym miestom je pokojný bungalov na Fidži, horská chatka v Tatrách či joga kemp.

Baran

Barani sú spontánni, odvážni a energickí. Leňošenie na súkromnej pláži uprostred ničoho nie je pre nich predstava ideálnej dovolenky. Preferujú akciami nabitú cestu, ktorá preverí ich fyzické možnosti.

Ideálnym pre nich by bolo sólo dobrodružstvo v starom mayskom meste Tikal v Guatemale, prehliadka pyramíd v Egypte alebo obrovské turné po Európe.

Ryby si radi užijú relaxačnú dovolenku, ktorá... Foto: SHUTTERSTOCK
turista, turistika, hory, cestovanie, ruksak, kopce, údolie, dolina, dovolenka Ryby si radi užijú relaxačnú dovolenku, ktorá im umožní oddychovať, snívať a meditovať.

Býk

Toto je logické a praktické znamenie, ľudia, býci majú blízko k prírode aj dobrému jedlu. Sú racionálni a neradi míňajú za dovolenku viac ako je nevyhnutné, ale radi si doprajú dobré veci.

Perfektným zážitkom pre nich by bol let teplovzdušným balónom ponad svetoznáme kalifornské údolie Napa, ktoré jasne žiari na vínnej mape sveta. Tridsaťdva kilometrov plných viniča, z ktorého sa vyrábajú tie najlepšie vína. Celý výlet by mohli nadšení býci zakončiť ochutnávkou delikátnych vín odrôd Merlot, Chardonnay, Zinfandel, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon…

Blíženci

Ľudia s týmto znamením majú dve stránky osobnosti – jedna je veselá a zábavu milujúca, druhá je nerozhodná, vážna a nepokojná. Preto ak chcú absolvovať uspokojivú dovolenku, mali by zvoliť destinácie, ktoré poskytujú širokú škálu možností, ako stráviť čas. Ideálne je prostredie, ktoré dokáže zaujať a vzbudiť ich zvedavosť, ale zároveň upokojiť počas stresových nálad.

Skvelým miestom je Chorvátsko, ktoré okrem oddychu na pláži ponúka aj bohatú históriu, nádherné horské túry, adrenalínové športy, ale aj skvelé jedlo. Alebo by mohli zamieriť na východ, do mesta plného kontrastov – pestrého, hlučného a odviazaného Tokia, ktoré však ponúka v chrámoch nebeský pokoj a spätosť s prírodou.

Rak

Raci sú známi svojou kreativitou a spontánnosťou, a sú radi obklopení milovanými ľuďmi. Čo sa týka cestovania, raci by si mali vyberať dovolenky, ktoré im umožňujú stráviť čas v blízkom kontakte s ľuďmi.

Ak im nevadí dobrodružnejšie bývanie, môžu vyskúšať hostely v New Yorku, Londýne či Berlíne, kde sa úplne neformálne zoznámia s ďalšími cestovateľmi s otvorenou mysľou a nadviažu priateľstvá aj na celý život. Alebo by sa im mohlo páčiť bývanie v prenajatej izbe u domácich v Toskánsku či na farme vo francúzskom Auvergne.

Skvelým miestom pre blížencov je krajina, ktorá... Foto: SHUTTERSTOCK
dovolenka, more, oceán, leto, rodina, pláž, piesok, mama, otec, dcéra, cestovanie, turisti, oceán, opaľovanie, slnečné okuliare, plavky, koleso Skvelým miestom pre blížencov je krajina, ktorá okrem oddychu na pláži ponúka aj bohatú históriu a hory.

Lev

Druhé meno levov je akcia. Poháňa ich túžba žiť dobrodružný a zábavný život. Ich ideálna dovolenka by sa mohla začať v divadle na newyorskom Broadwayi a vybláznením sa v Las Vegas, pokračovať nákupmi v Paríži nasledovanými párty na Ibize a zakončiť sa trampskou túrou v Alpách.

Panna

Panny dostali do vienka praktickosť a skromnosť. K ich osobnosti sa hodí nenáročná a bezstarostná dovolenka, počas ktorej pookrejú na tele aj na duši. Prospieť by im mohla cyklotúra naprieč Talianskom so zastávkami v kempoch pri mori aj v hotelíkoch uprostred romantických historických miest, ktorých je polostrov v tvare čižmy plný. Alternatívou by mohla byť plavba po Stredozemnom mori s medzipristátiami v rôznych krajinách.

Váha

Váhy sú šťastné, keď sú všetci okolo nich spokojní. Optimálnou pre nich je dovolenka v kruhu rodiny alebo priateľov, kde sú všetci uvoľnení a trávia čas spoločným programom. Zábavu aj relax by mohli nájsť počas nákupného víkendu v Barcelone, či dovolenky vo vysokohorskej alpskej chatke, kde by nechýbali túry, prechádzky a večerný program nad stolovými hrami.

Škorpión

Škorpióni sú vášniví a intenzívni. V každodennom živote sú mimoriadne ambiciózni, takže keď príde čas vyraziť na dovolenku, potrebujú poriadnu dávku odpočinku a zotavenia. Vyhľadávajú miesta, kde môžu naplno precítiť svoju spätosť s prírodou, avšak vyžadujú pohodlie mesta, ktoré zahŕňa všetko moderné vybavenie. Ich túžby by mohla naplniť poriadna lyžovačka v luxusnom tatranskom hoteli so skvelým jedlom, wellnesom a ponukou kultúrneho vyžitia.

Strelec

Strelci milujú zábavu, nepredvídateľnosť a čokoľvek, čo im rozpumpuje krv v žilách. Pri predstave vylihovania na pláži im naskakuje husia koža, po dvoch dňoch na ležadle ich idú zožrať mrle. Omnoho radšej sa ponoria do víru pulzujúceho veľkomesta, kde ich čaká nekonečne veľa podnetov. Zamieriť by teda mali do mesta svetiel – Paríža, temperamentného Madridu, New Yorku – mesta, ktoré nikdy nespí, či do nespútanej Brazílie, kde by sa oddávali víru vášnivej samby až do bieleho rána.

Kozorožec

Keď si kozorožci predstavujú dovolenku, hneď sa im vynorí spokojná rodinka na cestách. Ideálnou kombináciou je vyvážená dávka relaxu a zábavy v kruhu blízkych. Kozorožci budú šťastní, keď sa vyberú preskúmať národný park a objaviť jeho najkrajšie turistické chodníky alebo keď s knihou v ruke strávia týždeň na pokojnej pláži maltského ostrova Gozo.

Zdroj: Arenal.net; Destinationtip­s.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #destinácie #znamenia zverokruhu