Liptov sa teší: Počet prenocovaní sa tam cez letné prázdniny zvýšil takmer o 7,5 %

Počet prenocovaní na Liptove počas letných prázdnin sa medziročne zvýšil o 7,48 percenta a dosiahol 481 103 prenocovaní, informovala manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Katarína Šarafínová na základe zverejnených údajov Štatistického úradu SR.

08.11.2017 14:00
debata

„Čo sezóna, to záujem o Liptov rastie. Potenciál rastu máme vyšší v mesiaci júl a podarilo sa nám tento cieľ splniť. V júli nám počet návštevníkov narástol medziročne o 8,97 percenta, čo je viac ako celoslovenský priemer. Zároveň sme zaznamenali intenzívnejší rast zahraničnej klientely, v auguste to bolo 12,58 percenta a v júli dokonca 15,77 percenta,“ povedal predseda predstavenstva oblastnej organizácie Ján Blcháč.

Rast zahraničných klientov bol podľa jeho slov v mesiaci júl dokonca takmer trojnásobkom celoslovenského rastu, augustové čísla sú dvojnásobkom celoslovenské­ho rastu.

„V lete sú hlavnými lákadlami Liptova tunajšie akvaparky, ale aj nádherné podzemné krásy jaskýň, hory, ktoré už teraz pokrýva prvý sneh, tradičné koliby, salaše, cyklistika a iné. Priemerný počet prenocovaní sa drží stále na hranici troch dní,“ priblížila Šarafínová.

„Leto a zima sú pre nás rozhodujúce dve sezóny. Zima je o lyžiaroch a leto je najmä o rodinách s deťmi. Preto sa sústreďujeme v lete najmä na propagáciu pestrej ponuky regiónu a atrakcií pre deti a v zime hrá hlavnú úlohu lyžovačka. Liptov vďaka stredisku Jasná Nízke Tatry ponúka tú najlepšiu lyžovačku, ale na svoje si prídu aj menej nároční lyžiari v niekoľkých menších strediskách. Vďaka projektu Liptov Region Card dokonca lyžujú so zľavou až do 30 percent,“ uzavrela riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov