Turisti počas sviatkov navštívia Kapušiansky i Šarišský hrad

Turisti zo Šariša si prídu na svoje aj počas nadchádzajúcich sviatočných dní. Na Štefana 26. decembra ich čaká Štefanský hviezdicový výstup na Kapušiansky hrad. Na Silvestra 31. decembra je pripravený už tradičný Silvester na hrade Šariš.

25.12.2017 16:12
debata

Stretnutie na Kapušianskom hrade je naplánované na utorok 26. decembra o 10:30 hod. Možné si je vybrať z troch trás. Prvá vedie z Fintíc z konečnej zastávky linky MHD číslo 21 po zelenej trase.

Druhá trasa začína od tenisového klubu a vedie po ceste okolo kaplnky a treťou možnosťou dostať sa na hrad je z obce Fulianka.

Ukončenie trasy je naplánované v tenisovom klube pri školskom parku, chýbať nebude kapustnica, občerstvenie a ďalšie prekvapenia. Organizátorom podujatia je turistický klub Jantár.

Na Šarišskom hrade sa turisti z Veľkého Šariša, Prešova a okolia stretnú na akcii Silvester na hrade Šariš už po 32. raz. Ako tradične si v rámci silvestrovského výstupu zavinšujú všetko najlepšie do nového roku.

Každý účastník pritom dostane malú pozornosť, pre deti sú pripravené sladkosti. Účastníci akcie si pripravia spoločný táborák, na ktorom budú opekať slaninu, klobásy a ďalšie prinesené dobroty.

Zahriať sa budú môcť pripraveným čajom. Začiatok akcie je naplánovaný na 11. hodinu v areáli hradu. Zdatní turisti majú naplánovanú pešiu prechádzku z Prešova od 9. hodiny, ostatní sa môžu pod hrad priviesť linkou mestskej hromadnej dopravy číslo 45, alebo vlakom zo staníc Prešov, alebo Sabinov.

Akciu organizuje Kultúrno-informačné centrum Veľký Šariš v spolupráci s Regionálnou radou Klubu slovenských turistov Prešov. Na hrade sa zvykne každý rok stretnúť zhruba tisíc účastníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #hrad #Šarišský hrad #Veľké Kapušany