Verejnosť môže hlasovať za najlepších v cestovnom ruchu v Prešovskom kraji

Najlepšie zariadenie, zamestnancov i produkty cestovného ruchu môže verejnosť vyberať v internetovom hlasovaní Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja 2017 do 14. januára.

28.12.2017 13:00
túra, turisti, hory, pár, skaly, sneh, zima,... Foto:
Hlasovať je možné do 14. januára.
debata

Hlasovanie nadväzuje na nominácie osobnosti, organizácií, produktov, zariadení a zamestnancov, ktorí prispievajú k rozvoju turizmu v kraji, ktoré mohli ľudia posielať do konca novembra.

Hlasovať je možné v siedmich kategóriách, informovala Barbora Čechová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, ktorá zastrešuje rozvoj cestovného ruchu v Prešovskom kraji.

Ako uviedla Čechová, hlavnou úlohou ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja je oceniť a motivovať ľudí, ktorí pracujú v cestovnom ruchu, pomáhajú pri jeho rozvoji a môžu byť vďaka svojim kvalitám vzorom pre ostatných.

Ocenenie má dve formy – výber odbornej poroty a online hlasovanie verejnosti. Z nominácií vyberie víťazné osobnosti a produkty odborná porota. Najlepšie zariadenia, zamestnancov a jeden najobľúbenejší produkt vyberá verejnosť v online hlasovaní verejnosť na stránke www.severovychod.sk.

Hlasovať je možné v kategóriách kultúrno-náučných zariadení, informačných zariadení, ubytovacích zariadení, reštaurácií, spomedzi kaviarní, barov a čajovní. Určuje sa aj najlepší zamestnanec cestovného ruchu a najlepší produkt za rok 2017.

Práve kategória najlepší produkt je od minulého roka, kvôli popularizácii zaujímavých a prínosných aktivít v oblasti rozvoja turizmu, posilnená aj hlasovaním verejnosti. Nominovaných bolo spolu trinásť produktov podporujúcich návštevnosť kraja a služby v cestovnom ruchu.

„Už samotná nominácia je pre zariadenia, produkty i zamestnancov určitou satisfakciou, zviditeľnením a ocenením ich doterajších kvalít. Spoločným menovateľom nominovaných je kvalita a atraktívnosť daného zariadenia alebo produktu a úroveň služieb, ktoré poskytujú. O anketu a ocenenie je veľký záujem zo strany odbornej i laickej verejnosti, z čoho máme veľkú radosť,“ uviedol riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Víťazi v poradí štvrtého ročníka súťaže si ocenenia prevezmú už tradične na najväčšej slovenskej výstave cestovného ruchu ITF Slovakiatour 25. januára 2018 v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešovský kraj