Rozhľadňa pri Bardejove, vysoká 10 metrov, bude novou atrakciou

Medzi Bardejovskými Kúpeľmi a mestom Bardejov vzniká nová atrakcia. Na kopci vyrastá drevená rozhľadňa, z ktorej je panoramatický výhľad na mesto a okolité lesy. Rozhľadňa Bardejov Kamenná Hora je vysoká 9,6 metra a jej postavenie si vyžiadalo takmer 18-tisíc eur.

06.01.2018 14:00
debata

Ako informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Šariš Bardejov Radomír Jančošek, ide o obnovu rozhľadne nad Bardejovom, ktorá v minulosti stála v časti Kamenná hora. Bola však menšia, keďže išlo iba o prístrešok s altánkom.

"Rozhľadňa sa stane dominantou dolnej časti Kamennej hory a bude ľahko prístupná po červenej turistickej značke z kúpeľov i Bardejova, pretože je priamo na tejto využívanej turistickej magistrále,“ uviedol Jančošek.

Dodal, že začiatku obnovy rozhľadne predchádzali dlhé rokovania s Lesmi SR, s ktorými sa napokon podarilo nájsť schodnú cestu na jej výstavbu. Sumou 11 100 eur na ňu prispela Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska a zvyšok dofinancuje OOCR Šariš Bardejov.

Ako uviedol Jančošek, výlet k rozhľadni je pomerne nenáročnou túrou vhodnou pre rodiny s deťmi i pacientov liečiacich sa v kúpeľoch. „Pre túto klientelu bude určite zaujímavé aj samostatné ohnisko s lavičkami, ktoré vznikne mimo rozhľadne, turistické mapy a na prvom podlaží rozhľadne pribudnú aj náučné tabule pre najmenších návštevníkov,“ prezradil riaditeľ OOCR Šariš Bardejov, podľa ktorého sa rozhľadňu podarilo vystavať aj vďaka podpore zhotoviteľov podobnej stavby v Soblahove. Tí postúpili príslušnú dokumentáciu z tamojšej rozhľadne, ktorú postavili pred dvomi rokmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bardejov #rozhľadňa