Internetom na šíri nechutný trend: Namiesto prírodných pozadí fotia turisti tie svoje

Navštíviť slávne miesto a odfotiť sa na ňom s holým zadkom – presne to považujú mladí, ktorí podľahli nedávnemu trendu, za zábavné.

15.01.2018 07:00
debata (15)

Príspevok, ktorý zdieľa Cheeky Exploits (@cheekyexploits),

Či docestujú do rušného mesta pred známe pamiatky, vyštverajú sa na posvätnú horu alebo sa dokonca dopravia priamo pod tancujúcu polárnu žiaru v treskúcom mraze, scenár je vždy rovnaký: skupinka navzájom sa hecujúcich ľudí (alebo aj odvážny jednotlivec) si rozloží fotografické náčinie, umiestni statív alebo natiahne ruku so selfie paličkou, stiahne nohavice a za víťazného pokriku si spraví „pamätný obrázok“.

Následne svoje fotografie nadšene zdieľajú na sociálnych sieťach hrdo označené hashtagom cheeky exploits, teda drzý hrdinský čin. Dnes ma rovnomenný účet na Instagrame už takmer 300 000 sledu­júcich.

Príspevok, ktorý zdieľa Cheeky Exploits (@cheekyexploits),

Tých, ktorí sa v komentároch pri fotografiách vyjadrili, že takéto správanie považujú za nevhodné, obscénne a znevažujúce miesto aj jeho obyvateľov, ostatní označili za prudérnych, píše Independent.

Príspevok, ktorý zdieľa Cheeky Exploits (@cheekyexploits),

„Som na svoj zadok hrdý,“ píšu mnohí a dodávajú, že by nemali problém ani s tým, keby tieto zábery videli ich mamy. Veď – to nie je o ich mamách, ale o nich, o ich živote a o zábave, argumentujú.

Príspevok, ktorý zdieľa Cheeky Exploits (@cheekyexploits),

Pre generáciu, ktorá je už unudená zo selfie aj belfie (selfie, na ktorej dominuje pozadie a zvyčajne sa ňou chvália celebrity), je cestovanie za čo najlepšími „kulisami“ pre stiahnutie nohavíc niečo nové a vzrušujúce. Pre tisíce „lajkov“ hocičo.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #fotografia #holý zadok #selfie