Turistov budú do centra Liptovského Mikuláša lákať Juraj Jánošík a Albert Einstein

Lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša budú každú stredu od 17. januára do 21. marca Juraj Jánošík a Albert Einstein. Návštevníkov bude čakať zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka, informovala manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Katarína Šarafínová.

15.01.2018 14:00
Župný dom, Liptovský Mikuláš Foto: ,
Župný dom v Liptovskom Mikuláši
debata

Hlavný program bude v historickom centre v Múzeu Janka Kráľa. Vybrané gastronomické prevádzky v centre budú mať otvorené až do polnoci. „Keďže v zime je najviac turistov v Demänovskej doline, tak odtiaľ bude premávať aj bezplatný večerný CITY BUS,“ priblížila Šarafínová.

Autobus bude odchádzať z Jasnej o 19:00 z centrálneho parkoviska a prejde celou dolinou cez Demänovú až do Liptovského Mikuláša, kde má konečnú zastávku v blízkosti historického centra pri Dome kultúry.

Sprievodkyňa z Informačného centra v Liptovskom Mikuláši všetkým povie niečo o meste aj ponuke gastro prevádzok. Potom ich privedie až do historického centra, kde ich pod arkádami v Múzeu Janka Kráľa čaká sprievodca sv. Mikuláš a hlavný program vhodný aj pre rodiny s deťmi.

Návštevníci uvidia ukážku súdu so zbojníkom Jurajom Jánošíkom, na husliach zahrá Jožko Piťo – najuznávanejší primáš v Uhorsku. „Všetkých asi prekvapí Albert Einstein, ktorý bol žiakom nášho rodáka, svetovo uznávaného vedca Aurela Stodolu a radi prezradíme aj to, prečo je Liptovský Mikuláš kolískou slovenského tanga,“ dodal riaditeľ mestského múzea Jaroslav Hric.

„Gastronómia centra mesta je pestrá. Snažili sme sa ponuku v jednotlivých prevádzkach vyskladať tak, aby bola pre turistov čo najrozmanitejšia. Môžu vyskúšať tradičné halušky a jedlá s bryndzou, Liptovské droby, grilované údené koleno či rebrá, liptovské syry, šúľance, ale aj výborné burgre či pizzu, ktoré tiež turisti vyhľadávajú. Už v múzeu vyskúšajú aj tradičný bylinný likér Demänovka,“ priblížila riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov