Najpodivnejšie miesta planéty, ktoré odhalili letecké zábery

Na svete je nesmierne veľa zaujímavých, fascinujúcich, prekvapivých, ba až bizarných vecí. Väčšinu z nich nikdy neobjavíme, ani osobne nenavštívime, no našťastie je tu služba Google Earth, ktorá na svojich fotkách objavila mnohé pozoruhodnosti. Tu je výber najzaujímavejších.

29.01.2018 07:00
debata (6)

Najromantickejšie miesto

Jazero v tvare srdca – ideálne miesto na prvé rande. Môžu sa tam vyberať zaľúbenci z neďalekého Clevelandu v Ohiu.

Kruhy v púšti

Nie len v obilí, aj uprostred pieskovej pustatiny v Egypte sa nachádzajú záhadné kruhy. Obrovská špirála, ktorá dostala pomenovanie „Dych púšte“, však nemá mimozemský pôvod. Vznikla v roku 1997, keď jej tvorcovia umiestnili 89 kužeľov do obrazca a čakali, kedy ich dielo niekto objaví. Tu je:

Obor

Obrovský obrazec vytvorili domorodé kultúry v Atacame v rokoch 1000 až 1400. Dodnes je to jeden z najväčších geoglyfov na svete.

Najväčší cintorín lietadiel

Pri arizonskom meste Tuscon odpočíva okolo 4 400 strojov, ktoré kedysi hrdo brázdili vzdušné priestory. Toto miesto je rajom pre všetkým milovníkov histórie letectva.

Lev

Keď sa záhradník nudí a poruke má len kosačku, môže z toho vzniknúť úžasné umelecké dielo viditeľné len zo vzduchu. Tento výtvor, známy ako Lion Point, zachytili fotoaparáty Google v Dunstable v Spojenom kráľovstve, neďaleko zoo Whipsnade.

Reklama na Coca-Colu

Spoločnosť, ktorá vyrába slávny nápoj, je známa veľkými reklamnými kampaňami, no nie je úplne isté, či stojí aj za vznikom tohto obrieho loga v Čile.

Ježiš ťa miluje

A keď môže kola, prečo by nemohli svetu rozhlásiť správu aj kresťania? Obrí nápis sa nachádza vedľa náboženského centra v meste Boise, v americkom Idahu.

Nevadské púštne trojuholníky

V Nevadskej púšti sa ukrýva mnoho záhad, jednou z pozoruhodných vecí sú aj dva obrovské trojuholníky vnútri so sústrednými kružnicami. Slúžili zrejme pri nácvikoch bombardérov.

Hviezdna pevnosť

Známa aj ako Pevnosť Henricus, nachádza sa v Holandsku. Postavili ju, aby pomáhala krajinu chrániť pred inváziou z pobrežia, no nakoniec ju nepriatelia dobyli v roku 1812.

Zdroj: List25.com; Twistedsifter­.com; Livescience.com

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #letecké mapy