Otvorili ľadový hotel ako vystrihnutý z Hry o tróny. Viac ako 1 noc tam nik nevydrží

Na severe Fínska si môžu turisti vychutnať pobyt v ľadovom kráľovstve. Netradičné ubytovanie, ktoré je výsledkom spolupráce miestneho hotelového reťazca a producentov úspešného amerického seriálu, je od podlahy po strop zamerané na Hru o tróny a chce osloviť fanúšikov série.

23.01.2018 07:00
debata

Z ľadu je tu úplne všetko – od stien tridsiatky izieb, cez zariadenie, postele, stoličky (aj trón) až po obrovského draka, ktorý je vernou kópiou toho seriálového. A komu takéto vzrušenie nestačí, môže vyskúšať ľadovú dračiu šmýkačku.

Súčasťou atrakcie je aj bar s ľadovými pohárikmi, reštaurácia a kaplnka na svadby. V nej sa počas sezóny skutoční asi 50 obradov.

Tematické hotely z ľadu a snehu vznikajú vo fínskom Laponsku každoročne. Tentokrát sa hotel rozprestiera na neuveriteľných 20 000 metroch štvorcových a je vysekaný z 20 miliónov kilogramov snehu a 350 000 kíl krištáľovo čistého prírodného ľadu. Turisti za ním musia cestovať do mesta Kittilä, 150 kilometrov za polárnym kruhom.

Hostia dostanú pri prihlásení vysokohrejivé spacie vaky, no pobyt v hoteli si nik nepredlžuje na viac ako jednu noc kvôli mínusovým teplotám. Doterajšie ohlasy návštevníkov však hodnotia prevádzkovatelia pozitívne a tvrdia, že turisti z celého sveta sú hotelom „úplne nadšení“.

Práce na ľadovom hoteli sa začínajú, keď teplota klesne aspoň na –10 C koncom októbra alebo začiatkom novembra. Ako dlho ľadové kráľovstvo vydrží, závisí od počasia, podľa skúseností do začiatku apríla.

Zdroj: Chicagotribune­.com; Theguardian.com; Forbes.com; Cntraveler.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ľad #hotel #Fínsko #Hra o tróny #Laponsko