Keď strach zájde priďaleko: Pasažierku s podivným zvieraťom vykázali z lietadla

Lietanie je pre niektorých ľudí mimoriadne stresujúce, a tak sa usilujú upokojiť a navodiť pocit uvoľnenia príjemnou hudbou, pohárom vína či hraním hier. Niektoré aeolínie však povoľujú aj menej tradičné spôsoby emocionálnej podpory ako napríklad domáceho miláčika. Istá žena to však poriadne prehnala.

01.02.2018 07:00
debata (1)

Spoločnosť United Airlines musela riešiť na medzinárodnom letisku Newark Liberty kuriózny prípad, keď sa pasažierka pokúšala dostať na palubu páva. Tvrdila, že má zakúpenú letenku aj pre operenca, no dopravca ju do lietadla nepustil.

Podľa hovorcu aerolínií obrovský vták nespĺňal predpisy v mnohých bodoch, vrátane nadmernej hmotnosti a veľkosti. Spoločnosť vraj navyše vopred pasažierov informuje o podmienkach, ktoré musia zvieratá spĺňať.

Fotografie páva čakajúceho na letisku vyvolali na sociálnych sieťach búrlivé debaty – niektorí konanie United schvaľujú, iní poukazujú na to, že pokiaľ ide o miláčika, ktorý majiteľke pomôže prekonať strach z lietania, mali by ho s ňou pustiť.

Letecká spoločnosť Delta nedávno tiež riešila otázku podporných zvierat na palubách svojich strojov a rozhodla sa podmienky prepravy miláčikov výrazne sprísniť.

Dôvodom boli jednak neustále pokusy majiteľov obísť predpisy, jednak nevhodné správanie zvierat ako nekontrolované vylučovanie či útoky na cestujúcich a personál.

Pasažieri, ktorí budú chcieť cestovať so svojím zvieraťom, ešte pred nástupom na palubu povinne predložia očkovací preukaz od veterinára a doklad o výcviku.

Delta navyše úplne zakáže v lietadlách exotické podporné zvieratá ako fretky, hmyz a pavúky, ale aj kozy či ďalších miláčikov s kopytami alebo klami a tesákmi.

Zdroj: Msn.com; Liveandletsfly­.boardingarea­.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #zviera #lietanie