Desiatka miest s najväčším počtom hashtagov: Prvá priečka poriadne prekvapí

Cestovanie, fotenie a zdieľanie na sociálnych sieťach je skvelou zábavou. Niektoré miesta sú také fotogenické, že si záber priam pýtajú. Dokáže ich však ešte niekto zvečniť inak ako desaťtisíce pred ním? Podarí sa niekomu ešte nájsť iný uhol, zachytiť nevšednú atmosféru, zastihnúť zaujímavé svetlo?

14.02.2018 07:00
debata

Tu je rebríček top desiatky miest, ktoré sa na Instagrame objavili najviackrát podľa počtu hashtagov. Ktoré z nich máte vo svojich albumoch aj vy?

Katedrála Notre Dame, Paríž

Počet hashtagov: 1,5 milióna

Krásny chrám, krorý celosvetovo preslávil hrbatý zvonár a krásna zvonárka, je nielen klenotom francúzskej gotickej architektúry, ale aj srdcom celého Paríža. Jeho monumentalita a sklené vitráže nenechajú chladným žiaden turistický objektív.

Príspevok, ktorý zdieľa Lesia (@mrs.thebest),

Mardi Gras, New Orleans

Počet hashtagov: 1,7 milióna

Kým katedrála stojí na svojom mieste celoročne a čaká na svojich obdivovateľov, farebná smršť sa New Orleans preženie len počas fašiangov. Veselý festival, ktorý je zmesou tancujúcich masiek, pochodujúcich kapiel a trblietavých konfiet, sa na Instagrame stihol objaviť na ešte početnejších záberoch ako parížsky chrám.

Príspevok, ktorý zdieľa Sucré (@sucreneworleans),

Empire State Building, New York City

Počet hashtagov: 1,9 milióna

Mrakodrap, ktorý je jedným zo symbolov Veľkého jablka, sa nefotografuje tak jednoducho ako napríklad Socha slobody. Kým bronzová žena s knihou a pochodňou sa týči na ostrove uprostred vĺn, art deco budova tróni uprostred Piatej ulice medzi zástavbou, a tak nájsť ten správny uhol na záber si vyžaduje trocha námahy a zručnosti. Zato fotky panorámy Manhattnu, ktorú vidieť z vrcholu mrakodrapu, sa robia priam samé.

Príspevok, ktorý zdieľa What I Saw In NYC (@what_i_saw_in_nyc),

Niagarské vodopády, USA a Kanada

Počet hashtagov: 1,9 milióna

Sú krajšie z americkej alebo kanadskej strany? Trojica vodopádov na hraniciach štátu New York a provincie Ontario fascinuje a láka milióny turistov, ktorí si nadšene obliekajú pršiplášte a sadajú do člnov, ktoré ich prevezú tesne popod padajúcu riavu, aby si odtiaľ odniesli zmočené zábery hrdo označené krížikom rovnakým ako takmer dva milióny ďalších.

Príspevok, ktorý zdieľa Mike - Travel & Destinations (@mikecleggphoto),

Burdž chalífa, Dubaj

Počet hashtagov: 2,1 milióna

Táto veža vyzerá ako z iného sveta, pohľad zospodu na ňu ohromuje, výhľad zhora z nej fascinuje. Od roku 2010 si turisti môžu vychutnať 360-stupňovú vyhliadkovú terasu, z ktorej okrem úchvatnej fontánovej šou dole pod vežou dovidieť aj do diaľky, za obzor.

World tallest building. @millionaireswealth / : @steviekahn

Príspevok, ktorý zdieľa Millionaires Wealth ™ (@millionaireswealth),

Big Ben, Londýn

Počet hashtagov: 2,7 milióna

Medzi 6. a 5. miestom je poriadny rozdiel. Veža, ktorá sa nachádza na severnom konci Westminsterského paláca, zrejme najznámejšia pamiatka celej Británie, nesmie chýbať na žiadnom suveníre, ani v žiadnom fotoalbume z ostrovov. Paradoxom preto je, že Big Ben sa v skutočnosti nedá odfotiť, iba vypočuť, je to totiž názov zvonu, ktorý v hodinovej veži odbíja čas.

Príspevok, ktorý zdieľa (@yooooonki),

Las Vegas Strip

Počet hashtagov: 3,9 milióna

O celý milión krížikov viac má najznámejšia ulica mesta hriechu. Napodobeniny slávnych stavieb z celého sveta a blikajúce neóny kasín, hotelov a ďalších atrakcií sa nedajú neodfotiť cez deň, a už vôbec nie v noci.

Príspevok, ktorý zdieľa David Castagnet (@castagnetdavid),

Eiffelova veža, Paríž

Počet hashtagov: 4,2 milióny

Mesto svetiel má v top desiatke hneď dvoch zástupcov. Či sa návštevníci rozhodnú spraviť si selfie pod je nohami, alebo si vystoja nekonečný rad, aby sa mohli pokochať výhľadom z jej vyhliadkovej terasy, hashtag musí byť.

Príspevok, ktorý zdieľa Kapten & Son (@kaptenandson),

Central Park, New York

Počet hashtagov: 5,4 milióna

Obrovský mestský park v centre rušnej metropoly je oázou pokoja, kde ruch preplnených ulíc doliehe len ako vzdialená ozvena. Relax pod stromami, na lúkach, v člnoch na jazierkach, na romantických mostoch či v hrade, ktorý sa objavil aj v Šmolkoch, sa nemôže zaobísť bez fotografie – hoci aj každý deň.

Príspevok, ktorý zdieľa MLM (@my.limitless.mindset),

South Beach, Miami

Počet hashtagov: 5,6 milióna

Miestom číslo jedna na Instragrame je známa miamská štvrť mladých, slávnych a bohatých. Bývajú a chodia sem milovníci pláží a klubov. Toto miesto ponúka všetko, čo si len možno priať – skvelé reštaurácie, dobrú zábavu a nekonečné slnečné leto.

Príspevok, ktorý zdieľa Worldwide Properties (@worldwideproperties),

Zdroj: Momondo.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #Instagram