Pasažierku vysadili z lietadla kvôli menštruácii. Prepadol jej 450-eurový let

Krátko pre odletom z letiska v anglickom Birminghame sa na palube stroja spoločnosti Emirates odohral nepríjemný incident. Pár, ktorý sa chystal do Dubaja, spoločnosť z lietadla vysadila. Dôvod pôsobí dosť bizarne – ženu trápili menštruačné kŕče.

22.02.2018 07:00
debata (3)

Všetci pasažieri boli pred odletom usadení na svojich miestach, keď sa 24-ročná Beth Evansová posťažovala svojmu o dva roky staršiemu priateľovi, Joshuovi Moranovi, že ju trápi bolesť v podbrušku.

Ich rozhovor započula aj letuška a hneď sa začala Evansovej vypytovať na jej zdravotné problémy. O niekoľko minút nečakane požiadala pár, aby palubu opustil, pretože žena podľa jej mienky nevyhnutne potrebovala pred sedemhodinovou cestou lekársku prehliadku.

Dvojica si na naliehanie musela rozopnúť bezpečnostné pásy, opustiť svoje sedadlá a vystúpiť zo stroja, keďže „letecká spoločnosť nedokázala zabezpečiť lekársku starostlivosť“. Moranovi a Evansovej tak prepadli letenky v prepočte za 450 eur a každý z nich musel minúť po 280 eur na prebookovanie.

„Je šialené, že nás vyhodili z lietadla kvôli menštruačnej bolesti,“ povedal Moran britskému denníku The Sun. „Beth otázky letušky dohnali k slzám a úplne rozrušili,“ dodal.

Nezávislý expert na cestovný ruch Frank Brehany vyjadril nad udalosťou počudovanie. Na svete trpia kŕčmi milióny žien a bežne im to neprekáža v žiadnej činnosti, ani v cestovaní, komentoval incident pre The Independent. Poznamenal však, že na palube lietadla sa niektoré veci riešia inak ako na zemi a letecké spoločnosti môžu odmietnuť pasažiera so zdravotnými ťažkosťami.

Evansová však letuške vraj zdôrazňovala, že jej bolesť je slabá, na stupnici od jedna do desať by ju zhodnotila na číslo jeden. Opakovala, že let zvládne.

Zamestnanci Emirates argumentovali, že ak by sa jej problémy počas letu zhoršili, nevedeli by jej adekvátne pomôcť, a tak nepoletí. Kapitán lietadla rozhodol, že ženu vyložia, aby mohla navštíviť lekára.

Nie prvý problém

Viaceré letecké spoločnosti sa v poslednej dobe dostali pod paľbu kritiky kvôli kontroverzným praktikám v oblasti služieb zákazníkom.

V prípade Emirates to nie je prvý exces. Vlani napríklad nafilmoval pasažier na palube lietadla Airbus A380 tejto spoločnosti stevarda, ako zlieva nedopité šampanské z pohárov späť do fliaš. Virálne video sa objavilo v júli 2017 na platforme Reddit.

Zdroj: Ibtimes.com; Thesun.co.uk; Stepfeed.com; Independent.co­.uk; News.com.au

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #menštruačné bolesti