Košický kraj navštívil rekordný počet turistov už tretí rok po sebe

V Košickom kraji sa v roku 2017 ubytovalo rekordných 366 142 návštevníkov. Ich počet medziročne vzrástol o vyše päť percent. Ubytovacie zariadenia v kraji zaznamenali 762 490 prenocovaní, viac ich bolo iba v rokoch 2008. Návštevnosť košického regiónu stúpa už tri roky po sebe.

05.03.2018 14:09
košice Foto: ,
Košický Dóm sv. Alžbety
debata

„Nárast návštevnosti vlani znamená aj zvýšenie tržieb z ubytovania, ktoré medziročne stúpli o vyše milióna eur na takmer 21 miliónov. Je to výsledok snaženia všetkých subjektov pôsobiacich v cestovnom ruchu a určite dobrá správa pre ekonomiku v kraji,“ uviedla výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Organizácia manažmentu v roku 2017 stavila pri marketingu, ale aj rozvojových aktivitách, na značku UNESCO na dosah.

„Odrazilo sa to nielen v ubytovacích štatistikách, ale tiež v údajoch návštevnosti jednotlivých lokalít a pamiatok UNESCO. Rekordnú sezónu má za sebou Spišský hrad, Dobšinská ľadová jaskyňa a určite aj drevený Chrám Prenesenia ostatkov sv. Mikuláša v Ruskej Bystrej,“ uviedla Vargová Jurková.

Drevený kostol si pripomína desiate výročie zápisu do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

„Našou prioritou je snaha o ďalší rozvoj a zvyšovanie atraktívnosti regiónu. Zároveň chceme nadväzovať na už rozbehnutý systematický manažment cestovného ruchu, a to aj cez podporu kultúrnych podujatí prepojených s ďalšími aktivitami tak, aby návštevníci mali dôvod zotrvať v našom kraji viac dní. Realizovať sa to dá napríklad podporou nových a zaujímavých atrakcií, či produktov, zvyšovaním kvality podujatí alebo vytváraním mechanizmov skvalitňovania služieb cez značku kvality,“ povedal na margo pozitívnych štatistických ukazovateľov za rok 2017 predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Košický kraj