Môj dom je tvoj dom: 5 krajín najpohostinnejších k rodinám (Slovensko tam nie je)

Nedávny prieskum si dal za cieľ vytipovať krajiny, kde sú najpriaznivejšie podmienky pre rodičov s deťmi – kde je celkový postoj spoločnosti priaznivo naladený voči rodinám, kde vládne vysoká bezpečnosť a existuje široká ponuka aktivít pre najmenších. Výsledky sú prekvapivé.

15.03.2018 07:00
Veľtrh Dieťa a rodina v Inchebe predstaví... Foto:
Kde je pobyt s rodinou najpríjemnejší?
debata (1)

Uganda

Táto krajina na čele rebríčka mimoriadne prekvapila. Zo všetkých ju najviac respondentov označilo za miesto s najpriaznivejším postojom k deťom. Oceňovali najmä vrúcnosť a prijatie. Deti všetkých vekových skupín tu vítajú s otvorenou náručou.

V Ugande je podľa výsledkov tiež mnoho možností na zábavu, najmä, ak deti majú rady zvieratká. V Národnom parku Bwindi Impenetrable žije napríklad jedna z najväčších skupín horských goríl na svete. Národný park Kibale sa môže pochváliť veľkými svorkami šimpanzov a leopardy sa zasa dajú pozorovať v Národnom parku Kráľovnej Alžbety. Viktóriino jazero a vodopády Murchison sú skvelým miestom na kempingové výlety.

Príspevok, ktorý zdieľa Ellen Andreasson (@elleandr),

Taiwan

Taiwan získal najvyššie skóre v oblasti bezpečnosti detí a zároveň najvyššie skóre vo východnej Ázii vďaka svojmu pozitívnemu postoju k rodinám.

Pre deti, najmä väčšie, je v Taiwane jednou z top pochúťok tamojší známy „bublinkový čaj“, čajový nápoj zmiešaný s džúsom alebo mliekom, plný žuvacích tapiokových guľôčok. Taiwan ponúka aj mnoho bizarných atrakcií, ktoré deti milujú – napríklad rôzne tematické reštaurácie ako Moderná Toaleta.

V krajine sa tiež oplatí navštíviť farebné a rušné nočné trhy, či si odpočinúť v niektorom z horúcich prameňov. Pre aktívnejších ponúkajú tamojšie hory kilometre upravených cyklotrás vhodných pre celé rodiny.

Príspevok, ktorý zdieľa Jeannete Cindy (@jeannetecc),

Kostarika

Štát v Strednej Amerike dostal vysoké hodnotenie pre svoje teplé počasie a spôsob, akým miestni vítajú rodiny – tie sa v Kostarike cítia ako doma.

Domáci sa radi pochvália svojou biodiverzitou a urobia všetko pre to, aby ich prírodu milovali všetci návštevníci rovnako ako oni. Návšteva tamojších pralesov, sopiek či riek je ako pobyt v obrovskom prírodnom tematickom parku.

Prechádzka po lanových chodníkoch zavesených v oblakoch nad roklinami či splavovanie rieky je zážitkom na celý život. Čerešničkou na torte sú korytnačky a kolibríky. Relax po turistickom dni ponúkajú termálne pramene.

Thajsko

Žiadna kultúra vraj tak nemiluje deti ako práve Thajčania. Od šoférov tuk-tukov až po oranžovo odetých mníchov, všetci sa náramne zaradujú každému dieťaťu, ktoré stretnú.

Thajsko tiež boduje vďaka ponuke rodinných atrakcií – od chrámov, cez pozorovanie zvierat až po pláže. Je tu dobre rozvinutá infraštruktúra, ktorá uľahčuje cestovanie s deťmi. Na deň detí, ktorý sa tu oslavuje druhú januárovú sobotu, je pre najmenších pripravených mnoho zábavných atrakcií a môžu tiež cestovať po celej krajine zadarmo.

Príspevok, ktorý zdieľa TAT Jakarta (@wisatathailand),

Grécko

Rodina je základným kameňom života v Grécku, takže nie je divu, že rodičov s deťmi tu vítajú s otvorenou náručou.

Stolovanie sa tu často mení na stretnutia celej komunity a pri stoloch s dlhými plne obsadenými lavicami si deti určite rýchlo nájdu rovesníkov-priateľov. Oproti iným krajinám, kde sa deti považujú za nepríjemné vyrušovanie, je atmosféra prijatia v Grécku milým prekvapením.

Najmenších tu nevynechávajú zo žiadnych aktivít, dovolia im vyskúšať si kormidlovanie lode, lovenie večere z mora aj prípravu pokrmov.

Príspevok, ktorý zdieľa Ю. (@dol_juli),

Zdroj: Wanderlust.co.uk; Bbc.com; Relocatemagazi­ne.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #deti #rodiny