Najdrzejší turisti? Nelichotivé prvenstvo vraj patrí Američanom. Toto majú na svedomí

Aj keď to neradi priznávajú, mnohé príklady výtržníctva, keď títo cestovatelia ničili pamiatky, zneucťovali ich, znevažovali domácich a zabúdali na dobré maniere, hovoria samé za seba.

21.03.2018 07:00
ženy, dvojica, pár, kamarátky, slnečné... Foto:
debata

prieskume z roku 2016 až 64 percent Američanov priznalo, že močí vo verejných bazénoch a 69 percent potvrdilo, že kradne toaletné potreby z hotela. A 13 percent respondentov uviedlo, že niekedy nezaplatili účet, píše Travelandleisure.

Tu je niekoľko príkladov, keď Američania povesti svojho národa v zahraničí spravili medvediu službu:

Výkaly na zamestnancov

Rozruch spôsobil napríklad nedávny prípad z thajského letiska. Začiatkom januára zatkla polícia Newyorčana Stevena Cho na letisku Phuket po tom, ako sa z ničoho nič vyzliekol donaha a dokonca začal hádzať na personál svoje výkaly. Američan podľa Daily Mail priznal miestnym orgánom, že požil priveľa tabletiek na potenciu, vrátane viagry. Za incident sa ospravedlnil a súhlasil s náhradou škôd.

Láska v Koloseu

V roku 2015 zadržala talianska polícia pár z Kalifornie pri tom, ako do historického Kolosea vytesávali svoje iniciály. Ženy pristihli priamo pri čine, keď si pred svojím „dielom“ robili selfie. Za tento skutok ic stihla pokuta.

Zneuctenie

Joseph Dasilva a Travis Dasilva si zmysleli, že bude mimoriadne vtipné vyzliecť si nohavice, stiahnuť trenírky a vystaviť sa pred posvätnou sochou budhu v Thajsku. Hneď po obvinení dostali Američania pokutu a thajská strana sa im rozhodla zrušiť víza a deportovať ich z krajiny, povedal BBC viceprezident thajskej imigračnej polície.

Nadávky, urážky, vyhrážky

Američanka Marian sa vlani v auguste dostala do sporu s predavačom vstupeniek do katedrály v španielskej Palme de Mallorca. Podľa Olive Press žena údajne verbálne napadla predajcu, pretože nevedel anglicky. Následne sa Marian znova pokúsila dostať do katedrály, ale strážnici ju vyhodili.

Pašovanie

Louis DiNatale prisahal, že o zbrani vo svojom aute nemal tušenia. Kanada mu však neuverila a zatkla ho za pašovanie. Turista bol vojakom vo výslužbe a vlastnil zbrojný preukaz a zbraň mal v legálnej držbe. Po tom, ako ju hraničná kontrola objavila ukrytú v jeho palubnej doske, strávil v kanadskom väzení 4 dni. DiNatale nie je jediným americkým turistom, ktorého kanadské úrady zatkli za pašovanie zbraní, či už úmyselne, alebo z nedopatrenia.

Zdroj: Marketwatch.com; Businessinsider­.com; Scmp.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Američania