V Cíferi postavia cyklotrasu, povedie na železničnú stanicu

Obyvatelia Cífera sa v budúcnosti dostanú na železničnú stanicu bezpečnou cyklotrasou. Cífer v súčasnosti hľadá dodávateľa dvojkilometrovej asfaltobetónovej cyklotrasy s predpokladanou hodnotou približne 500-tisíc eur.

02.04.2018 13:00
cyklista, cyklistika, cyklotúra, turistika, výlet Foto:
Ilustračné foto
debata

Najväčšia obec v okrese Trnava získala peniaze na tento svoj projekt z Integrovaného regionálneho programu zameraného na zvýšenie atraktivity cyklistickej dopravy.

Cieľom je dostať viac ľudí z áut na bicykle. Obec sa bude na financovaní podieľať piatimi percentami z celkovej čiastky.

Cíferská cyklotrasa povedie od železničnej stanice cez Ulicu M. R. Štefánika a Bernolákovu ulicu až na druhý koniec dediny.

Jej celková dĺžka bude 2040 metrov, súčasťou projektu sú aj stojany na bicykle a pri stanici uzamykateľný prístrešok na približne 20 bicyklov, takzvaný cyklosejf.

Výstavba cyklotrasy by nemala trvať viac ako deväť mesiacov, verejné obstarávanie môže čas výstavby významne skrátiť.

Peniaze z eurofondov v objeme takmer 580-tisíc na nové cyklotrasy získalo aj mesto Piešťany.

Radnica tohto kúpeľného mesta už tiež rozbehla verejné obstarávanie na dodávateľa, ktorý vybuduje chodník pre peších a cyklistov zo železničnej a autobusovej stanice po Ulici A. Hlinku s napojením na cyklochodník pri potoku Dubová a cyklistický chodník na Krajinskej ceste.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklotrasa #Cífer