Sedem chýb, ktoré robia Európania v Amerike (a ani si to neuvedomujú)

Každá krajina má svoje špecifiká, tradície, zvyklosti a aj ten najinformovanejší turista ich z času na čas nechtiac poruší. Hoci zväčša nejde o žiadne vážne prehrešky, domáci sú všímaví. Tu je niekoľko postrehov Američanov, ktoré o Európanoch obdivujúcich Sochu slobody, Veľký kaňon či Hollywood napísali na sociálnu sieť Reddit. Treba ich, samozrejme, brať s rezervou.

07.04.2018 07:00
USA, Amerika, Spojené štáty americké, New York,... Foto:
debata (50)

Navštevujú len fastfoody a potom sa sťažujú na americké jedlo

Americká strava nerovná sa jedlo vyvinuté v laboratórnych kuchyniach, ponúkané po rovnaké po celom svete, podporené multimiliónovým marketingom. Spýtajte sa domácich, určite vám poradia skvelé reštaurácie.

Inksmudgedhands

Neaplikujú si opaľovacie krémy

Kdekoľvek zbadám opaľujúcich sa Európanov, hneď zazriem aj ich spálenú kožu. Neviem prečo, ale zvlášť to platí o Nemcoch a Britoch. Vylihujú na plážach celí červení a ešte to zhoršujú.

Magictravelblog

Ignorujú zákony o alkohole

Pitie alkoholu sa vo veľkej časti USA považuje za niečo nevhodné. Niektorí sú presvedčení, že do baru chodia piť len tí najhorší ľudia. Legálne tu možno alkohol požívať až od 21 rokov. Pozor by si mali dávať najmä zahraniční študenti – tí nesmú alkohol konzumovať vôbec, v opačnom prípade ich pošlú rovno domov.

Používajú zle preložené frázy

Otázka „ako sa máte?“ je v anglicky hovoriacich krajinách bežnou zdvorilostnou frázou. Kým v USA sa používa „how are you?“, napríklad v Británii je obdobou tejto otázky „are you alright?“ (ste v poriadku?), čo však znie americkým ušiam príliš osobne, a vnímajú ju ako zasahovanie do súkromia. Tak sa môže stať, že Európan, ktorý sa len snaží byť milý, si vyslúži zopár nechápavých pohľadov a zazrie niekoľko zdvihnutých obočí.

Kushtykush

Podceňujú rozľahlosť krajiny

Jednotlivé európske krajiny sú omnoho menšie ako celé USA, no mnohí turisti to neberú do úvahy a robia si nezvládnuteľné plány. Sú takí, čo priletia do New Yorku a odtiaľ si chcú „nakrátko odskočiť“ na Floridu, do Texasu či dokonca do Kalifornie. Alebo si zaumienia za jeden deň navštíviť Los Angeles, San Francisco, jazero Tahoe aj Yosemitský národný park.

AcSan300

Nerešpektujú americké pravidlá šoférovania

Ak vás zastaví na ceste polícia, nevychádzajte z auta. Zostaňte sedieť na mieste, s rukami viditeľne na volante, kým muži zákona neprídu za vami. Môže to chvíľu trvať, pretože si overujú značky a vodičský preukaz. Len seďte a čakajte.

Treamstroller

Nie sú takí priateľskí ako Američania

Mnohých Európanov na ceste po USA prekvapí otvorenosť a extrémne pozitívny prístup domácich. Stačí, že sa turista bezradne začne obzerať po ulici a hneď ho obklopí hlúčik Američanov, ktorí ho so širokým úsmevom nasmerujú. Alebo sa jeden druhému len tak prihovorí v metre či v obchode.

TheMediumPanda

Zdroj: Businessinsider­.com; Economynews.sha­faqna.com; Snewsi.com; Amerika.cz

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #USA #Amerika