Behom Štiavnickými vrchmi chcú zviditeľniť región

Priblížiť bežeckej komunite štiavnický región má 1. ročník Štiavnického Trailu. Po úspešnom nultom ročníku, ktorý sa uskutočnil vlani, chcú organizátori založiť dlhodobú tradíciu a v sobotu 14. apríla pozývajú priaznivcov behu aj prírody do štiavnického regiónu.

11.04.2018 14:00
debata

Ako uviedol jeden z organizátorov Dušan Elko, štart sa uskutoční o 10:00 v areáli Salamadra Resort.

„Keďže nám ide o založenie dlhodobej tradície, chceme, aby naše podujatie bolo pestré a každý rok prinieslo účastníkom behu nevšedné zážitky. Tento rok máme pripravené dva behy,“ priblížil Elko s tým, že prvý beh označený ako Short run, kopíruje pôvodnú trasu v dĺžke 14,2 kilometra a bežci v nej prekonajú 614 výškových metrov.

Druhý beh nazvaný Long run je novoutvorená trasa dlhá 22,7 kilometra, ktorá bežcom odhalí osobitné zákutia Štiavnických vrchov a celkové prevýšenie trate 1 015 metrov dokonale preverí ich telo aj dušu.

Štiavnický Trail je určený pre bežcov od 15 rokov, mužov aj ženy. „Očakávame, že na podujatí sa zúčastní viac ako 160 pretekárov a tešíme sa na účasť bežcov z celého Slovenska,“ dodal na záver Elko. Podrobnejšie informácie o podujatí nájdu záujemcovia na stránke www.stiavnickytrail.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica