Rezervácie vo vesmírnom hoteli sa míňajú ako teplé rožky. Záloha stojí 80 000

Odvážne sny o tom, ako sa raz pozrieme na zemeguľu zhora, sa teraz môžu premeniť na skutočnosť. Americká firma predstavila odvážne plány a spustila predpredaj.

12.04.2018 07:00
debata (2)

Nadšení bohatí dobrodruhovia ochotne platia 80 000 dolárov (65 000 eur) ako zálohu za miesto v prvom vesmírnom hoteli Aurora. Svoje brány chce návštevníkom otvoriť v priebehu roka 2022.

Spoločnosť Orion Span so sídlom v Houstone a Silicon Valley, ktorá chce stanicu Aurora postaviť, predala rezervácie na 4 mesiace v priebehu prvých 72 hodín.

Hotelová vesmírna stanica, ktorá má byť umiestnená na orbite, umožní hosťom vznášať sa v beztiažovom stave s nulovou gravitáciou, pestovať plodiny, ktoré si vezmú domov ako suvenír, a pozrieť si 16 východov a západov slnka každých 24 hodín. Pred samotným odletom budú musieť absolvovať v Houstone trojmesačný prípravný výcvik.

Podľa Franka Bungera, generálneho riaditeľa spoločnosti Orion Span, sú ľudia z celého sveta extrémne nadšení z perspektívy vesmírneho cestovania a chcú si vychutnať tento autentický astronautický zážitok.

Mimozemský hotel bude môcť hostiť naraz 6 ľudí, vrátane dvoch členov posádky. Návštevníci si veľa miesta neužijú, priemer modulárnej stanice bude len 4,3 metra. Zato cena tohto zážitku bude horibilná. Hostia za 12-dňovú cestu zaplatia 9,5 milióna dolárov.

Zdroj: Mysanantonio.com; Chron.com; Moviebreakingnew­s.com

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #vesmír #hotel #vesmírna loď