Sedem z najkrajších jazier Európy ukrýva mágiu, liečivú silu aj tajuplné ostrovy

Aj keď nie každá krajina sa môže pochváliť morským pobrežím, mnohé si tento nedostatok vynahrádzajú nádhernými jazerami obklopenými majestátnymi zelenými vrchmi. V Európe sa nachádza mnoho skvostov, niektoré z nich patria medzi najkrajšie jazerá na svete.

26.04.2018 07:00
debata (3)

Bodamské jazero

Jazero Constance alebo Bodamské jazero leží na priesečníku Nemecka, Švajčiarska a Rakúska a je vyhľadávaným miestom turistov nielen z týchto troch krajín, ale aj zo širokého okolia.

Na vodnej ploche nie sú žiadne oficiálne štátne hranice. Na východnom brehu jazera leží obec Lindau so zaujímavým starobylým centrom, ktoré sa nachádza na vlastnom samostatnom ostrovčeku, ktorý vyčnieva do jazera.

Príspevok, ktorý zdieľa Füleki Nóri (@norszi8),

Príspevok, ktorý zdieľa Georgios Ch (@georg1os_ch),

Hévíz

Hévíz je najznámejšie kúpeľné mesto v Maďarsku, ktoré sa nachádza na brehu jazera Hévíz, najväčšieho biologicky aktívneho prírodného termálneho jazera na svete. Jeho 33-stupňová voda má liečebné vlastnosti a vďaka tomu sa stalo mimoriadne obľúbeným.

Príspevok, ktorý zdieľa NaturMed Hotel Carbona**** (@naturmed_hotel_carbona),

Príspevok, ktorý zdieľa Beck Györgyi (@pandusz),

Loch Carron

Ako už samotný názov napovedá, toto jazero sa rozprestiera v Škótskej vysočine, v mieste, kde sa rieka Carron vlieva do Atlantiku. Na brehu je obec Plockton, ktorá má aj napriek polohe na severe vďaka záveternej strane veľmi príjemnú klímu – dokonca tam rastú aj palmy.

Príspevok, ktorý zdieľa The Telegraph (@telegraph),

Príspevok, ktorý zdieľa J a s m (@jasmin_thefrenchie),

Bled

Slávne slovinské jazero so smaragdovozelenou vodou sa čerí na úpätí Julských Álp a v strede ukrýva romantický ostrovček. Z neho trčí veža kostola, ktorý, niet divu, je obľúbeným miestom, kde si zamilované páry sľubujú vernosť a lásku do smrti. Na ostrov sa dá dostať loďkou, spiatočný lístok stojí 12 eur, ale výhľad z kostolnej veže stojí za to.

Príspevok, ktorý zdieľa Europe Vacations by HapTag® (@europe.vacations),

Príspevok, ktorý zdieľa geziolog.com (@geziolog),

Orta

V strede talianskeho jazera akoby plávala dedina Orta San Giulio – na ostrovčeku sú priam natlačené budovy. Neďaleko sa nachádza obľúbená turistická atrakcia Sacri Monti, čo je vlastnej deväť kaplniek postavených v horách v 16. a 17. storočí.

Príspevok, ktorý zdieľa Sammy (@sammy_boyzz_),

Príspevok, ktorý zdieľa igersnovara (@igersnovara),

Annecy

Kanály nemusíte hľadať len v Benátkach. Staré centrum romantického mestečka Annecy, ktoré leží na brehu rovnomenného jazera na východe Francúzska, je nimi doslova popretkávané. Poskytuje dokonalé kulisy na nádherné prechádzky, vodné trasy vás zavedú až k mestskému zámku, ktorý nad ním tróni už od 13. storočia. Elegantné mestečko má tiež úchvatné výhľady na Alpy, ktoré ho obklopujú.

Príspevok, ktorý zdieľa Community manager @olivier.c_ (@france.focus_on),

Príspevok, ktorý zdieľa Oleg Ace (@aceoleg),

Ohridské jazero

Jedno z najstarších jazier v Európe leží medzi juhozápadným Macedónskom a východným Albánskom. Mesto v rovnakým názvom, ktoré sa nachádza pri jazere, je radosť preskúmať. Prejdite sa jeho dláždenými ulicami, obdivujte byzantské kostoly a vychutnajte si miestne špeciality ako plnená kapusta.

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina Bielecka (@kara.bie),

Príspevok, ktorý zdieľa Julia Boro (@julaboro),

Zdroj: Wikipedia.org; Theculturetrip­.com

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Európa #jazero