Najscestovanejší blogeri sa zhodli na top krajine. Je pestrá ako žiadna iná

Travel blogeri, teda vášniví cestovatelia, ktorí sa o svoje zážitky delia prostredníctvom článkov, tipov, fotiek či videí na internete, najmä na sociálnych médiách, majú skvelý nos na tie najzaujímavejšie miesta.

05.05.2018 07:00
debata (1)
Kjóto, Japonsko Foto: SHUTTERSTOCK
Kjóto, Japonsko, mesto, pagoda, tustisti, Ázia Kjóto, Japonsko

Cielene objavujú svet a presne vedia, kam a prečo sa chcú pozrieť najbližšie. Dokonca si vytvárajú zoznamy destinácií s plánmi, kedy sa tam vyberú. Jedna krajina sa v itinerároch travel blogerov objavuje najčastejšie…

Rezervačný portál HolidayGems spravil prieskum medzi 33 skúsenými cestovateľmi. Z nich 20 percent uviedlo, že krajinou číslo jedna, ktorú chcú navštíviť, je Japonsko. Druhá v cestovateľských snoch sa umiestnila India s 12 percentami.

Ako z odpovedí vyplýva, na vrchol katapultovala Japonsko jeho kultúrna rozmanitosť a delikátna kuchyňa. Okrem tradícií cestovateľov ohromuje aj svojou nádhernou krajinou.

Krajina vychádzajúceho slnka je podľa blogerov úplne jedinečná a odlišná od ktorejkoľvek inej. Aj vďaka tomu je pre západných návštevníkov magnetom a považujú ju za mimoriadne fotogenickú.

Travel blogeri sú fascinovaní starobylými príbehmi aj stretnutiami s ultramodernou japonskou prítomnosťou preplnenou technológiami.

Podobný mix vizuálnych, chuťových aj zvukových zážitkov ponúka India. Napríklad v Kérale, jednom zo štyroch indických južných štátov, si môžete vychutnať kari z banánového listu, prejsť sa pomedzi slony pobehujúce okolo chrámov, vydať sa na dobrodružnú plavbu kanálmi a večer na krásnych plážach sledovať rybárov ako vyťahujú svoj úlovok na breh.

Na treťom mieste v cestovateľských zoznamoch sa zhodne umiestnili Kuba, Antarktída a Nový Zéland. Kuba – vďaka jej len nedávno sprístupnenej prírode a Antarktída a Nový Zéland kvôli ich ľuďmi nedotknutému pôvabu.

Zdroj: Theculturetrip­.com; Redirectingat.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #blogeri #bloger